27/10/2020
Πόλο | Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:51

Θλίψη στο ελληνικό πόλο: Πέθανε ο Φώντας Μουδάτσιος

Στα 60 του χρόνια * Η δήλωση του Διαθεσόπουλου * Το μήνυμα του Αυγενάκη

Το χαμό του Φώντα Μουδάτσιου θρηνεί η ελληνική υδατοσφαίριση. Ο πρώην διεθνής πολίστας (συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 και του 1984 με την Εθνική Ομάδα) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών την Παρασκευή (18/9) προδομένος από τη καρδιά του.

Ο εκλιπών, που ήταν αθλητής του Παναθηναϊκού και του Εθνικού, διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής στην γυναικεία υδατοσφαίριση (Εθνική Γυναικών), προπονητής του ΑΝΟ Γλυφάδας με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης Γυναικών το 2000 και του Ολυμπιακού, ήταν σύζυγος της ολυμπιονίκου, Δήμητρας Ασιλιάν, και πατέρας ενός παιδιού.

Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε για την απώλεια του Φώντα Μουδάτσιου: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι συντετριμμένος. Έχω μείνει στήλη άλατος. Ένα χρυσό παιδί, ένα μάλαμα, έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή. Υπέροχος αθλητής και σπουδαίος άνθρωπος. Σαν κύριος ήρθε στην Ομοσπονδία και σαν κύριος έφυγε. Δεν δημιούργησε ποτέ του πρόβλημα. Ποτέ δεν είχε δεύτερη κουβέντα να πει. Δεν έδωσε ουδέποτε δικαίωμα. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Ήταν ένας κύριος. Συλλυπητήρια στην σύζυγό του, την ολυμπιονίκη Δήμητρα Ασιλιάν και στην οικογένειά του».

Μήνυμα στο tweet έγραψε, όμως, το Σάββατο (19/9) και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέροντας τα εξής: «Το πόλο και ο ελληνικός αθλητισμός πενθούν για την αιφνίδια απώλεια του Olympian Ξενοφώντα Μουδάτσιου, που τόσα πολλά προσέφερε ως παίκτης αλλά και ως ευρωτροπαιούχος προπονητής στην υδατοσφαίρισή μας. Θερμά συλλυπητήρια στην Ολυμπιονίκη σύζυγο, στο παιδί και στους οικείους του».

Μοιραστείτε το: