01/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:36

Προκήρυξη για άνοδο απευθείας δύο στη Σούπερ Λίγκα 1

Διαφοροποίηση από την SL2, που έρχεται σε κόντρα με το 1+1 μέσω μπαράζ της μεγάλης κατηγορίας * Η ΕΠΟ θα πάρει την τελική απόφαση, αλλά οι συσχετισμοί δεν αναμένονται να αλλάξουν

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα, που ανέκυψε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης SL2-FLτην Τετάρτη (16/9) είναι ότι η προκήρυξη της δεύτερης κατηγορίας προβλέπει την απευθείας άνοδο των δύο πρώτων ομάδων της…

Κάτι που έρχεται ε σύγκρουση με την αντίστοιχη προκήρυξη της SL1 που αναφέρει το 1+1 (υποβιβασμός του τελευταίους και μπαράζ του προτελευταίου της Σούπερ Λίγκας 2 με τον δεύτερο της Σούπερ Λίγκας 2)…

Με δεδομένη τη διχογνωμία, που διαπιστώνεται την τελική απόφαση θα κληθεί να πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά μάλλον αυτή η κίνηση της δεύτερης κατηγορίας είναι για την… τιμή των όπλων, αφού οι συσχετισμοί δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν για να αλλάξει το ισχύον 1+1 στο θέμα της ανόδου.

Στο μεταξύ η ανακοίνωση της διοργανώτριας για τις αποφάσεις του Δ.Σ. συνολικά αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κατά τη σημερινή συνάντηση της Super League 2, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και απεστάλη στην Ε.Π.Ο. προς τελική έγκριση.

2. Η κλήρωση αυτού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020. Λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19 θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία σε επόμενο έγγραφο.

3. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2020.

4. Πρόταση του δ.σ. είναι ο προβιβασμός δυο (2) ομάδων στην Super League 1 και ο υποβιβασμός ισάριθμων (2) στην Football League.

5. Το πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Θα προβιβαστούν τέσσερις (4) από την Football League».

Μοιραστείτε το: