01/10/2020
ΓΓΑ | Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:40

Επιτέλους: Προανήγγειλε επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα ο Αυγενάκης!

«Σύντομα θα πείσουμε τους υγειονομικούς, ο κόσμος χρειάζεται, συνεργαζόμαστε με την Σούπερ Λίγκα 1», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, που τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των αποφάσεων λόγω και του Φάιναλ Φορ στο Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ στην Αθήνα

Στην τηλεόραση του "ΣΚΑΪ" μίλησε την Τετάρτη (16/9) ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως σε συνεργασία με τη Σούπερ Λίγκα γίνονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να επανέλθουν άμεσα οι οπαδοί στις κερκίδες των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά πάντα με ασφάλεια και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι ο πρώτος λόγος ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα δοθεί και στις ομάδες της Σούπερ Λίγκα 1 ένα εγχειρίδιο με σαφείς οδηγίες.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού:

«Ο κόσμος χρειάζεται στο γήπεδο. Γι' αυτό συνεργαζόμαστε και με τη SuperLeague 1 να υπάρξει παρουσία θεατών, αλλά πολύ οργανωμένα και προσεγμένα στις κερκίδες. Βέβαια αυτό δεν γίνεται ερήμην του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιο συγκεκριμένα του κύριου Χαρδαλιά και των υγειονομικών, που έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την προσπάθεια.

Και οι 14 ομάδες της SuperLeague 1 έχουν προχωρήσει πάρα πολύ σε αυτή την επεξεργασία και θα υπάρξει ένα εγχειρίδιο που θα λέει ποιοι αναλαμβάνουν την τοποθέτηση, τους τρόπους που θα εισέρχονται οι φίλαθλοι και κυρίως, τις κυρώσεις και τις συνέπειες αν δεν τηρηθούν όλα αυτά τα μέτρα. Θεωρώ πως με όλα αυτά θα καταφέρουμε σύντομα να πείσουμε τους υγειονομικούς».

Ενώ παράλληλα μίλησε και για την διοργάνωση του BCLπου έχει αναλάβει η Ελλάδα: «Λόγω του Final-8, μιας μεγάλης διοργάνωσης που ήρθε στη χώρα μας μετά από χρόνια, πρέπει να βιαστούμε. Και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει το συντομότερο να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ένα ποσοστό κόσμου στις κερκίδες. Δουλεύουμε οργανωμένα όλοι μαζί με τους υγειονομικούς και τον κύριο Χαρδαλιά και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

Μοιραστείτε το: