01/10/2020
Ελλάδα | Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:45

Ψηφοθηρική τροπολογία για Β’ Εθνική δύο ομίλων καταθέτει το ΜέΡΑ 25, που δεν έχει τύχη

Αδύνατον να αποσπάσει την πλειοψηφία για να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής και παράλληλα να καταργηθεί ο νόμος Αυγενάκη για τα 3/4…

Σύμμαχο από τα αριστερά βρήκαν οι ομάδες της Football League και της Γ’ Εθνικής, που θέλουν να ανέβουν μέσω… αναδιάρθρωσης με συγχώνευση SL2-FL σε μια ενιαία Β’ Εθνική δύο ομίλων. Έτσι την Κυριακή (13/9) μέσω εσωτερικής ενημέρωσης τοπικών οργανώσεων του ΜέΡΑ 25 στα Δωδεκάνησα έγινε γνωστό ότι το κόμμα Βαρουφάκη θα καταθέσει σχετική τροπολογία.

Πρόκειται ασφαλώς για ψηφοθηρική κίνηση, η οποία δεν είναι δυνατό να αποσπάσει την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής για να μπορέσει να πάρει… σάρκα και οστά. Και παράλληλα θα έπρεπε να οδηγήσει σε κατάργηση τον εν ισχύ νόμο Αυγενάκη, που θέτει τις διοργανώτριες υπεύθυνες να αποφασίσουν για θέματα προκηρύξεων – αναδιαρθρώσεων με πλειοψηφία 3/4 των μελών των θεσμικών τους οργάνων…

Κοινώς, κάποιοι ελπίζουν στον αέρα και κάποιοι άλλοι απλά εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να φανούν καλοί για κάτι, που δεν μπορεί να συμβεί.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση για την τροπολογία του ΜέΡΑ 25 επ’ ευκαιρία της επικείμενης ψήφισης του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

«Μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπου πρόσφατα οι 22 ομάδες της Football league κατέθεσαν τις σφραγίδες των ομάδων τους στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το ΜέΡΑ25 θα βάλει τέλος στα αδιέξοδα καταθέτοντας δια της γραμματέας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας Φωτεινή Μπακαδήμα τροπολογία ώστε να δημιουργηθεί μια επαγγελματική κατηγορία της Β ’εθνικής που θα περιλαμβάνει 2 ομίλους Βορρά και Νότου.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε ο υφυπουργός αθλητισμού απέφυγε να δώσει λύση παραπλανώντας τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αγνοώντας την απόφαση της Ε.Π.Ο. η οποία σύμφωνα με το άρθρο 79 αποφάσισε με την πλειοψηφία των ¾ την δημιουργία μιας επαγγελματικής κατηγορίας Β ‘εθνικής με 2 ομίλους Βορρά και Νότου.

Ως ΜέΡΑ25 καλούμε τους βουλευτές των Κοινοβουλευτικών ομάδων οι οποίοι κατά καιρούς κατέκριναν τον νόμο Βασιλειάδη να στηρίξουν την τροπολογία ώστε να μπει ένα τέλος στα αδιέξοδα ώστε να δούμε ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Για την ΠΣΕ Δωδεκανήσου».

Μοιραστείτε το: