29/09/2020
Κόσμος | Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:25

Ξανά εμπρηστικός ο Ερντογάν...

Τι είπε για την Ελλάδα και τον Μακρόν ο πρόεδρος της Τουρκίας

Πάλι με τη χώρα μας και με τη Γαλλία τα έβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας το Σάββατο (12/9) σε εκδήλωση για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Τουρκία το 1980, ο Τούρκος πρόεδρος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ήταν και πάλι εμπρηστκός, για να πει σχετικά: «Κοιτάχτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας.

Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

Ενώ απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, είπε: «Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στην ατζέντα μας. Δεν θέλω να αναφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί είναι πολύ απασχολημένος μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα με τον Ερντογάν και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά.

Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά του Μακρόν. Δεν έχετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».

Μοιραστείτε το: