24/11/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 - 23:35

Αναβλήθηκαν εκδηλώσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού * Θα οριστούν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους

Tην απόφαση να αναβάλει μια σειρά από εκδηλώσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» πήρε το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για εκδηλώσεις με χωρητικότητα άνω των 100 θεατών, που λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν, ενώ θα οριστεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Τρίτης (18/8): «Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”.

Οι εκδηλώσεις με χωρητικότητα άνω των 100 θεατών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες, έως και τις 24 Αυγούστου, στις συγκεκριμένες περιοχές, αναβάλλονται. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστεί η νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή τους. Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr θα ισχύσουν και για τις νέες ημερομηνίες, όταν οριστούν.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που αναβάλλονται είναι οι εξής:

“Ρεμπέτικο Αρχαιολογικό Συμπόσιο”, από το Θέατρο Τέχνης, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στις 19 και 20 Αυγούστου

“Βάκχες” από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, στις 20 και 21 Αυγούστου

“Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι”, από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στον Ναό Ολυμπίου Διός, στις 21 Αυγούστου

Georg Benda “Μήδεια”, Καμεράτα, Κ. Καραμπέτη, Μ. Χρυσικόπουλος, από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ιερό Ποσειδώνος Σουνίου, στις 22 Αυγούστου

“Στα Όνειρα των Ποιητών”, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στον Αρχαιολογικό Χώρο Δίου- Ιερό της Δήμητρας, στις 22 Αυγούστου

“Μήδεια” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στον Αρχαιολογικό Χώρο Πύδνας, στις 22 Αυγούστου

“Η Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης, στις 24 Αυγούστου

Λυπούμεθα για την αναστάτωση, αλλά προφανώς προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”, τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απαιτείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων».

Μοιραστείτε το: