28/09/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 - 23:22

ΣΥΡΙΖΑ: «Να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα ο Μητσοτάκης...»

Το σχόλιο για το διάγγελμα του πρωθυπουργού * Για έλλειψη ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής κάνει λόγο το ΚΙΝ.ΑΛ.

Αντιδράσεις έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά.

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν το βράδυ της Τετάρτης (12/8) ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μιλά λιγότερο και να κάνει περισσότερα, εκφράζοντας την απορία για το ότι ζητείται η διπλωματική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα του διεθνούς παράγοντα για κυρώσεις, χωρίς να υπάρχει παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Την 3η συνεχόμενη ημέρα που το τουρκικό ερευνητικό παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμφανίστηκε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Έλληνας πρωθυπουργός για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν έρευνες παρά μόνο προκλήσεις.

Αν δεν υπάρχουν έρευνες, άρα και παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ποιος ο λόγος να ζητάμε τη διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του διεθνούς παράγοντα. Όπως και με την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος σε νησίδα του Έβρου, όπου το ΥΠΕΞ έκανε επίσημο διάβημα αλλά κατά τα άλλα δεν είχαμε παραβίαση, έτσι και τώρα δεν έχουμε παραβίαση απλά ανάπτυξη των στόλων.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν», αναφέρεται στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλιο υπήρξε και από το Κίνημα Αλλαγής, όπου γίνεται λόγος για έλλειψη ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής.

«Είπαμε και επαναλαμβάνουμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας χρειάζεται ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, που δεν διαθέτει όπως αποδείχθηκε η σημερινή κυβέρνηση.

Χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο και συνεννόηση, όπως επανειλημμένα προτείναμε. Κάτι που ως τώρα δυστυχώς αρνείται», σημειώνεται από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Μοιραστείτε το: