28/09/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 - 12:37

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. και συνάντηση Δένδια - Πομπέο

Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για την διεθνή κινητοποίηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Δείχνουν αντανακλαστικά και διάθεση… Οι Βρυξέλες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι αυτό θα συνεδριάση εκτάκτως την Παρασκευή (14/8) μέσω τηλεδιάσκεψης με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και συγκεκριμένα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας με την παρουσία του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis!

Την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε. Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, με ανάρτηση στο Τwitter την Τετάρτη (12/8).

Την Παρασκευή, ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στη Βιέννη και με τον ομόλογο του των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο με την ίδια θεματολογία. Μια σημαντική εξέλιξη, που έρχεται να προστεθεί έπειτα το τετ α τετ του Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ την Τρίτη (11/8).

Η διεθνής κινητοποίηση για το ζήτημα της τουρκικής συμπεριφοράς, πάντως, σχολιάζεται θετικά από την ελληνική κυβέρνηση, που σε διπλωματικό επίπεδο εμφανίζεται ικανοποιημένη…

Μοιραστείτε το: