28/09/2020
Μπάσκετ | Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 - 16:43

Βασιλακόπουλος: «Καταστρατηγούνται συνταγματικές διατάξεις με το δήθεν αθλητικό νομοσχέδιο»

Χωρίς να αναφερθεί σε Αυγενάκη, ο πρόεδρος της ΕΟΚ έκανε λόγο για προσπάθεια ποδηγέτησης του αθλητικού κινήματος

Είναι γνωστή η διαφωνία του Γιώργου Βασιλακόπουλου για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να την κάνει και πάλι σαφή με δήλωσή του τη Δευτέρα (10/8).

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά έκανε λόγο για καταστρατήγηση συνταγματικών διατάξεων και προσπάθεια ποδηγέτησης του αθλητικού κινήματος.

Επίσης, ο Γ. Βασιλακόπουλος ζητά τη σύγκληση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το νομοσχέδιο.

Αναλυτικά: «Εύλογη είναι η απορία μου για την πρωτοφανή επίδειξη οίησης της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού να καταθέσει ένα δήθεν Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό, με το οποίο όμως καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις, καταστατικές διατάξεις και αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών αλλά και έχουν τύχει της γενικής αποδοκιμασίας του αθλητικού κινήματος.

Οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές εξουσίες και το μόνο που επιδιώκεται είναι η ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος, μέσω της επιχειρούμενης κατάργησης της διεθνώς κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών, του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του αθλήματος.

Επίσης ζητώ τη σύγκληση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές για τη χώρα μας διεθνείς επιπτώσεις».

Μοιραστείτε το: