26/09/2020
Κόσμος | Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 - 20:55

Εισβολή διαδηλωτών στο λιβανέζικο υπουργείο Εξωτερικών

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις στη Βηρυτό * «Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε», έγραφε πανό κατά της κυβέρνησης σχετικά με την πρόσφατη φονική έκρηξη

Mεγάλη αναταραχή επικράτησε το Σάββατο (8/8) στη Βηρυτό, με διαδηλωτές να ξεσηκώνονται κατά της κυβέρνησης του Λιβάνου ζητώντας να λογοδοτήσει για την πρόσφατη φονική έκρηξη, που έφερε τον θάνατο 154 ανθρώπων και περισσότερους από 5.000 τραυματίες.

Ήταν δεκάδες, μάλιστα, αυτοί που εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου, ενώ έκαψαν και μια φωτογραφία του προέδρου Μισέλ Αούν. «Θα μείνουμε εδώ. Καλούμε τον λαό του Λιβάνου να καταλάβει όλα τα υπουργεία», φώναζε ένας διαδηλωτής από το μεγάφωνο.

Την ίδια στιγμή, στο κέντρο της λιβανέζικης πρωτεύουσας χιλιάδες συγκεντρωμένοι έκαναν τη δική τους διαμαρτυρία, με τις αστυνομικές δυνάμεις να πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες και να ρίχνουν δακρυγόνα και με τους τραυματίες να είναι τουλάχιστον 109.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε: «Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε».

Μοιραστείτε το: