28/09/2020
ΠΑΟΚ | Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 - 23:26

Φερέιρα: «Μου ζήτησαν όχι μόνο να νικάει η ομάδα, αλλά να βγάζει και παίκτες»

Οι πρώτες εκτιμήσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ μετά το τεστ με τον Ατρόμητο

Χαμηλά την… μπάλα κράτησε ο Αμπέλ Φερέιρα στις δηλώσεις του μετά το φιλικό 0-0 του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό, στο πρώτο τεστ προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Ο Πορτογάλος προπονητής των «ασπρόμαυρων», ωστόσο, είπε και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα δηλώνοντας ότι εν όψει της νέας σεζόν η διοίκηση του έχει ζητήσει να φτιάξει μια ομάδα, που όχι μόνο θα κινά, αλλά θα βάζει και νέους παίκτες!

«Για εμάς ήταν μια μικρή περίοδος ξεκούρασης, οι παίκτες δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστούν. Ξεκινήσαμε με πολλές φιλοδοξίες, το φιλικό είχε ένταση, είναι αυτό που χρειαζόμαστε, το αντιμετωπίσαμε ως μια ακόμα προπόνηση για να πετύχουμε τον στόχο που θέλουμε», είπε αρχικά μιλώντας στη ΝΟVAoΦερέιρα για να προσθέσει:

-Για τον σχηματισμό που χρησιμοποιεί και τους νέους παίκτες: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι προσκολλημένος σε κάποιο σχηματισμό. Τώρα θεωρώ ότι με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών, αυτός είναι ο καλύτερος σχηματισμός για εμάς (3-4-2-1). Είδαμε όμως, πως για δέκα λεπτά παίξαμε και με τετράδα πίσω, το σημαντικό είναι ότι έχουμε νέους παίκτες με διάθεση να μάθουν και... δίψα για να καθιερωθούν.

Αυτή τη στιγμή περισσότερο είμαστε σε αυτή τη διαδικασία και κάποια κομμάτια που θέλουμε να δουλέψουμε, είναι να δούμε τους παίκτες που έχουμε εδώ. Πρώτη φορά έχουν αγωνιστεί στην ομάδα κάποιοι παίκτες και έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλούς από αυτούς και να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Μου έχουν ζητήσει από την ομάδα, να φτιάξω ένα σύνολο που όχι μόνο θα νικάει, αλλά και να χρησιμοποιήσω νέους παίκτες που θα πάρουν αξία, είμαστε στη διαδικασία αυτή και θεωρώ ότι θα πάει καλά».

-Για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και αν θα είναι έτοιμη η ομάδα: «Κάνουμε όλοι μας το καλύτερο δυνατό ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί. Θέλουμε να έχουμε μία ομάδα άκρως ανταγωνιστική σε αυτόν τον άκρως σημαντικό αγώνα για όλους μας. Πιστεύουμε ότι όταν φτάσει η στιγμή, θα έχουμε την ομάδα που πρέπει. Θα ήθελα να πάρω την ευκαιρία και να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα που δείχνουν οι νεαροί μας παίκτες. Είναι εδώ για να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να αποτελέσουν κομμάτι του συλλόγου».

Μοιραστείτε το: