25/09/2020
Κόσμος | Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 - 23:08

Μπάιντεν: «Γιατί, στον διάβολο, πρέπει να κάνω τεστ;»

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ρωτήθηκε για το αν θα κάνει εξέταση γνωστικών ικανοτήτων και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του

Ούτε να ακούει δεν θέλει ο Τζο Μπάιντεν για το αν πρέπει να κάνει τεστ γνωστικών ικανοτήτων, προκειμένου να αξιολογηθεί η διανοητική κατάστασή του.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ρωτήθηκε την Τετάρτη (5/8) σε συνέντευξή του για το εν λόγω θέμα, μια και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει πει πως ο ίδιος έχει κάνει ανάλογο τεστ και τα πήγε μια χαρά, μην κρύβοντας τον έντονο εκνευρισμό του.

«Όχι, δεν θα κάνω το τεστ. Γιατί, στον διάβολο, πρέπει να κάνω ένα τεστ; Είναι σαν να σας έλεγα, προτού έλθετε σε αυτή την εκπομπή, να κάνετε ένα τεστ για να δούμε εάν παίρνετε κοκαΐνη ή όχι. Τι θα πιστεύατε; Είστε πρεζόνι;», δήλωσε ο 77χρονος Μπάιντεν στον δημοσιογράφο του CBS, στον οποίο έδινε τη συνέντευξη.

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντ. Τραμπ, πάντως, υπήρξε αντίδραση, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διανοητική ικανότητα του Τζ. Μπάιντεν, ο οποίος στο τέλος της συνέντευξης κόμπιαζε και χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετές φορές μέχρι να πει: «Είμαι έτοιμος να αφήσω το αμερικανικό κοινό να κρίνει τη φυσική και πνευματική υγεία μου».

Μοιραστείτε το: