28/09/2020
Ελλάδα | Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 - 17:08

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του να κάνει ο Μητσοτάκης...»

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για πρόσωπα που ποτέ δεν έκρυψαν την εμμονή τους στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα

Οι μικρές αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης δεν έμειναν ασχολίαστες από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με σχετική ανακοίνωση την Τρίτη (4/8) άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για επιλογή προσώπων που έχουν εμμονή με τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα και ότι δεν μπορεί τίποτα θετικό να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίση. Σήμερα καταλάβαμε ότι δεν μπορεί ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του να κάνει.

Μετά από τρεις προαναγγελίες ανασχηματισμών, που εντέλει ματαιώθηκαν, σήμερα αποφάσισε απλά να βάλει τρεις νέους αναπληρωτές υπουργούς και να αφαιρέσει κάθε χαρτοφυλάκιο από τον κ. Γεωργιάδη. Αφού δεν μπορεί να τον διώξει, τουλάχιστον μπόρεσε να του πάρει τις αρμοδιότητες, αφήνοντάς τον να παριστάνει τον υπουργό.

Κατά τα αλλά επιβράβευσε τόσο τον κ. Πέτσα και τη λίστα του, τον κ. Θεοχάρη που τα έκανε θάλασσα στον τουρισμό, αλλά και τον κ. Βρούτση του σκανδάλου της ψευτοκατάρτισης. Επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας, ότι για όλα αυτά η βασική ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Η πολιτική κατεύθυνση, ωστόσο, που σηματοδοτεί, τόσο η αναβάθμιση του Θ. Σκυλακάκη όσο και η είσοδος του Π. Τσακλόγλου, προσώπων δηλαδή που ποτέ δεν έκρυψαν την εμμονή τους στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα, δείχνουν τη στόχευση του κ. Μητσοτάκη για το άμεσο μέλλον.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από αυτήν την κυβέρνηση. Μόνο νέα αδιέξοδα για την οικονομία, υψηλή ανεργία, λουκέτα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, γιατί αυτό είναι το δόγμα νέων και παλιών κυβερνητικών στελεχών».

Μοιραστείτε το: