28/09/2020
Κόσμος | Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 - 14:31

Αυτοεξόριστος ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας λόγω διαφθοράς

Ο τέως βασιλιάς διαμένει προσωρινά στη Δομινικανή Δημοκρατία…

Μπλεγμένος σε υπόθεση διαφθοράς είναι ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος… Έτσι σύμφωνα με σωρεία δημοσιευμάτων της χώρας της Ιβηρικής ο 82χρονος πλέον πρώην μονάρχης έχει αυτοεξοριστεί στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Τόσο η εφημερίδα La Vanguardia όσο και η El Mundo αναφέρονται εκτενώς στο όλο θέμα και την εμπλοκή του Χουάν Κάρλος σε σκάνδαλο, το οποίο πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για την ανάμιξη του Χουάν Κάρλος σε μια σύμβαση που παραχώρησε η Σαουδική Αραβία σε μια ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα La Tribune της Γενεύης είχε γράψει ότι ο τέως βασιλιάς έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από τον εκλιπόντα βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Θυμίζουμε, ότι ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014 αφήνοντας τον θρόνο στον γιο του Φελίπε, σε μια περίοδο που είχαν έρθει στο φως διάφορα σκάνδαλα και κυρίως οι στενές σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο, ο Φελίπε διέκοψε την ετήσια βασιλική επιχορήγηση που λάμβανε ο πατέρας του (κοντά στα 194.000 ευρώ) και παραιτήθηκε από τη δική του κληρονομιά, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον τέως βασιλιά να διατηρεί μυστικούς εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μοιραστείτε το: