25/09/2020
Κόσμος | Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 - 18:04

ΠΟΥ: «Ίσως και να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον κορωνοϊό...»

Άλλο ένα απαισιόδοξο μήνυμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει τον αγώνα της για να βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο καταπολέμησης του κορωνοϊού, ωστόσο τη Δευτέρα (3/8) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει και ποτέ αυτό.

«Το μήνυμα προς τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις είναι σαφές, “κάντε τα πάντα”. Κάποια εμβόλια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών και όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε ορισμένα αποτελεσματικά εμβόλια που θα βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από την προσβολή. Ωστόσο, δεν υπάρχει πανάκεια αυτή τη στιγμή και ίσως να μην υπάρξει ποτέ», ανέφερε στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί επίμονη δέσμευση», πρόσθεσε από την πλευρά του ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων του Οργανισμού, Μάικ Ράιαν, με αμφότερους να καλούν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

Μοιραστείτε το: