28/09/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 - 16:40

Μητσοτάκης: «Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας»

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Άρμιν Λάσετ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ είχε τη Δευτέρα (3/8) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένα δεύτερο καθολικό lockdown λόγω κορωνοϊού, γιατί έτσι θα καταστραφεί η οικονομία της χώρας μας.

«Είμαι ικανοποιημένος που κάναμε το βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη. Ταυτόχρονα είμαστε σε μια φάση όπου θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού, διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας.

Tαυτόχρονα, ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει πολύ, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και χαίρομαι ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την Γερμανία και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα αλλά φυλάει και τα σύνορα της Ευρώπης», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Ά. Λάσετ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη, βλέπουμε ότι η οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα προδιαγράφεται πάρα πολύ θετική.

Η Ελλάδα κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού να αντιμετωπίσει με έξοχο τρόπο την κατάσταση αυτή. Στον τουρισμό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ενώ για το μεταναστευτικό, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, σημείωσε: «Καταφέρατε και βάλατε μια τάξη στο σύστημα, διότι η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια προς την Ελλάδα, είναι ένα κοινό καθήκον, η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων. Όταν ένας πρόσφυγας εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος, ουσιαστικά εισέρχεται σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Μοιραστείτε το: