26/09/2020
ΑΕΛ | Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 - 16:20

Κούγιας: «Αν θέλετε αποχή για τα τηλεοπτικά, θα σας πάμε στα δικαστήρια»

Βέλη κατά Αλαφούζου και Μπουτσικάρη από τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ * Ενημέρωση για τις εργασίες ανακατασκευής του Αλκαζάρ

Απών από το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 1, που έγινε με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα (3/8), ήταν ο Αλέξης Κούγιας, ωστόσο δεν παρέλειψε να σχολιάσει όσα έγιναν.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ έβαλε κατά των Γιάννη Αλαφούζου και Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχουν διάφορες ομάδες με τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια δήλωσε ότι αν παρθεί απόφαση για αποχή από το πρωτάθλημα οι «βυσσινί» θα κινηθούν δικαστικά.

Αναλυτικά, η δήλωση του ισχυρού άνδρα των Θεσσαλών: «Πληροφορήθηκα, γιατί ήμουν απών και μας εκπροσώπησε ο κ. Μάρκου, ότι ο υπάλληλος του κ. Αλαφούζου, Πρόεδρος της Super League κ. Μπουτσικάρης έφερε προς συζήτηση στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, πρώτον το θέμα της αναδιάρθρωσης της Super League, παρά την ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης συνεδριάσεως περί μη αναδιάρθρωσης και μη μεταβολής της προκηρύξεως, και δεύτερον, τη λήψη αποφάσεως, ώστε να μην αρχίσει το πρωτάθλημα, εάν δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο οι ΠΑΕ που τα 2 προηγούμενα χρόνια εισέπραξαν πρωτοφανή ποσά από το Δημόσιο, εντελώς δυσανάλογα με την αξία και την ανταγωνιστικότητα τους, με εξαίρεση μόνο τις ΠΑΕ Άρης και Ατρόμητος Αθηνών και οι οποίες μάλιστα εισέπραξαν ολόκληρο το συμβόλαιο παρά τον κορωνοϊό, ενώ εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε συμβεβλημένοι με τη Nova υπεστήκαμε περικοπή του συμβολαίου μας έως και 20%.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα όλοι πλέον αντιλαμβάνονται γιατί ο κ. Αλαφούζος και οι υπόλοιποι της συμμαχίας δεν ήθελαν εμένα για Πρόεδρο της Super League και επέλεξαν έναν υπάλληλο του κ. Αλαφούζου, αφού με εμέ Πρόεδρο θα ήταν αδύνατο να συζητηθεί πάλι ένα θέμα για το οποίο ελήφθη ομόφωνη απόφαση πριν λίγες ημέρες από την Super League, εκ λόγων και μόνο προσωπικής αξιοπρεπείας, αλλά και της ιδιότητος μου ως ιδιοκτήτου ομάδος. Άλλο να είσαι ιδιοκτήτης ομάδος και άλλο να είσαι υπάλληλος ιδιοκτήτου και ειδικά του συγκεκριμένου ιδιοκτήτου.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, οι ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και δεν με ψήφισαν, γιατί ο κ. Αλαφούζος τους υποσχέθηκε ότι αν δεν ψηφίσουν εμένα και ψηφίσουν τον υπάλληλο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Μπουτσικάρη, θα τους εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο με την CosmoteTV, όπως προσπάθησε να παραπλανήσει και εμένα, ώστε να φερθώ ανέντιμα και να μην συνεχίσω τη συνεργασία μου με τη Nova, γιατί όπως μου είπε ψευδώς ευρίσκεται υπό καθεστώς πτωχεύσεως, ας ζητήσουν τον λογαριασμό από τον κ. Γιάννη Αλαφούζο.

Σημειωτέον, ότι το ραντεβού μου με τον κ. Αλαφούζο, με τον οποίον είχαν να μιλήσω 6 χρόνια, από τότε που πήγε να μου κλέψει δωρεάν με τον Νταμπίζα τον Κώστα Πλέγα, μου το έκλεισε ο κ. Μπουτσικάρης και έγινε στο σπίτι του στην Εκάλη κατά την περίοδο της καραντίνας του κορονοϊού.

Η διαφορά μεταξύ εμού και των υπολοίπων που δεν με ψήφισαν γιατί παραπλανήθηκαν από τον Αλαφούζο, ειδικά οι Παναιτωλικός και Λαμία που μου έδωσαν και τον λόγο τους ότι θα με ψηφίσουν, είναι ότι εγώ τηρώ το λόγο μου και ειδικά απέναντι στη Nova, τον κ. Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του, που μας στήριξαν πάντοτε, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπιζε η εταιρεία και θέλω να δηλώσω προς όλους αυτούς που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο ότι η ΑΕΛ αφενός μεν δεν παραχωρεί ούτε ένα ευρώ από το τηλεοπτικό της συμβόλαιο, όπως και αυτοί έκαναν στο παρελθόν, όταν εμείς εισπράτταμε 1.300.000€ και αυτοί 1.800.000€ όπως π.χ. ο Παναιτωλικός και συγχρόνως έβριζαν τον CEO της Nova κ. Παπαδόπουλο κατά πρόσωπο και συγχρόνως εισέπρατταν ως σύμμαχοι του Μελισσανίδη 500.000€ το χρόνο από τον ΟΠΑΠ ενώ εμείς είχαμε λευκή φανέλα, δηλαδή υπολοιπόμεθα σε έσοδα τουλάχιστον 1.000.000 από τους ανταγωνιστές μας και πληρώναμε και νταβατζιλίκι για το AEL FC ARENA 500.000 το χρόνο γιατί δεν υπήρχε άλλο γήπεδο να παίξουμε στη Λάρισα, ενώ αυτοί έπαιζαν και παίζουν δωρεάν σε γήπεδα που τους παραχωρούν δωρεάν και συντηρούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.

Όπως λοιπόν εμείς επιβιώσαμε με λιγότερα 1.500.000€ έσοδα στον προϋπολογισμό μας και ας αφήσουν τις προσπάθειες ομαδοποίησης, γιατί δεν είμαστε σε κανένα κομμουνιστικό κράτος που δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές ανώνυμε εταιρείες και τα πάντα τα πληρώνει το Δημόσιο, αλλά είμαστε σε ένα καθεστώς ελεύθερης οικονομίας που η κάθε μία εταιρεία έχει έσοδα ανάλογα της αξίας της, της ιστορίας της και της ανταγωνιστικότητος της.

Οι συνάδελφοι μου που δεν με ψήφισαν δεν κατάλαβαν ότι η Συμμαχία μας θέλει και εξουθενωμένους οικονομικά ώστε να μας παίρνουν τους ποδοσφαιριστές μας δωρεάν και όχι να τους αγοράζουν αλλά και το κυριότερο να μην διεκδικούμε χρήματα από τις εταιρείες του στοιχήματος γιατί ο αρχηγός της Συμμαχίας είναι συνεταίρος έστω και με μικρό ποσοστό της ΟΠΑΠ ΑΕ που του χάρισε ο φίλος του Αντώνης Σαμαράς.

Εάν θέλετε να κάνουμε αποχή για να πάρουμε ποσοστό από το Στοίχημα η ΑΕΛ θα είναι πρώτη και μαζί σας. Εάν θέλετε να κάνουμε αποχή για τα τηλεοπτικά η ΑΕΛ θα σας πάει και εσάς και όποιον νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία με αυτήν την αιτιολογία στα δικαστήρια.

Όπως καταλαβαίνετε με τις επιλογές σας κατεβάσατε τη Super League πολύ χαμηλά και εκτός του σκοπού για τον οποίον ιδρύθηκε και σε λίγο θα γελάνε μαζί σας ακόμα και ο Λεουτσάκος, ο Βακάλης ο υπάλληλος του χρωματοπωλείου στη Σάμο και ο Θωμαΐδης με την καφετέρια στο Αιγάλεω».

Παράλληλα, από πλευράς ΑΕΛ υπήρξε ενημέρωση για τις εργασίες ανακατασκευής του Αλκαζάρ.

Αναλυτικά: «Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ανακατασκευή του ΑΛΚΑΖΑΡ που θα είναι η αποκλειστική έδρα της ΑΕΛ για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σήμερα άρχισαν οι χωματουργικές για την κατασκευή της υποδομής για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα. Θα γίνει ανασκαφή του αγωνιστικού χώρου σε μεγάλο βάθος, ώστε να τοποθετηθούν νέα κατάλληλα αδρανή υλικά για την υποδομή του και ακολούθως θα τοποθετηθεί νέα αποστραγγιστική, αποχετευτική και αρδευτική εγκατάσταση και αμέσως μετά η τοποθέτηση κορυφαίου επιπέδου χλοοτάπητα, ώστε το ΑΛΚΑΖΑΡ να έχει έναν από τους καλύτερους αγωνιστικούς χώρους στην Ελλάδα.

Συγχρόνως γίνονται οι κατάλληλες εργασίες για την διαμόρφωση των αποδυτηρίων. Έχουν παραγγελθεί και είναι υπό κατασκευή ήδη τα τουρνικέ και οι κάμερες ασφαλείας. Όλο το έργο γίνεται με χρηματοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΛ και η δαπάνη η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τις 500.000€ θα συμψηφιστεί με το κόστος χρήσης του γηπέδου τα επόμενα χρόνια.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε το έργο να είναι έτοιμο στις 12 Σεπτεμβρίου που θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα».

Μοιραστείτε το: