25/09/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 - 20:59

Χαστούκι ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ σε ΕΠΟ: «Να επαναξιολογηθεί η απόφαση για τον τελικό»

Νέα επιστολή Χούμπελ προς την Ομοσπονδία, την οποία καλεί να συμμορφωθεί

Εδώ και λίγες ημέρες ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στη χώρα μας Χέρμπερτ Χούμπελ αποχώρησε αφού έληξε η θητεία του, αλλά αποχώρησε έντονα δυσαρεστημένος με όσα πράττει η... εξυγιαντική ΕΠΟ.

Έγινε γνωστό, λοιπόν, ότι την Παρασκευή (31/7) έστειλε νέα επιστολή στην Ομοσπονδία και τον πρόεδρο αυτής Βαγγέλη Γραμμένο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στις 30 Αυγούστου και τονίζοντας ότι θα πρέπει η ΕΠΟ να επαναξιολογήσει την απόφασή της, καθώς για τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ ο ορισμός του τελικού κρίνεται άκυρος.

Ένα γερό... χαστούκι προς την Ομοσπονδία από την οποία ζητά να συμμορφωθεί κι ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη επιστολή των δύο συνομοσπονδιών, όπου ο Χ. Χούμπελ τόνιζε ότι ο τελικός θα έπρεπε να γίνει πριν τις 3 Αυγούστου, δεν είχε διαβαστεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 27 Ιουλίου με το πρόσχημα ότι δεν είχε... πρωτοκολληθεί!

Επίσης, υπογραμμίζει για το ότι η δήλωσή του ως διορισμένου παρατηρητή στην ΕΠΟ και προέδρου της Επιτροπής Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης ΟΥΕΦΑ, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν θέσεις και συστάσεις της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ για το θέμα του ορισμού ημερομηνίας για τον τελικό του Κυπέλλου και την αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων, δεν κρίθηκε ενδιαφέρουσα για να διαβαστεί κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσης συνεδρίασης, εγείρει ερωτήματα και ανησυχίες.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση επισημαίνει ότι αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ πριν από την εφαρμογή τυχόν αλλαγών, όπως αναφέρθηκε αρκετές φορές μέσω των εμπειρογνωμόνων της ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ.

Τέλος, για τις εκλογές της ΕΠΟ ο Χ. Χούμπελ αναφέρει ότι οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες πρέπει να παραμένουν ουδέτερες απέναντι σε πολιτικά ζητήματα και πλήρως ανεξάρτητες από τις δημόσιες αρχές.

Μοιραστείτε το: