29/09/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 - 19:14

Κοξένογλου: «Δεν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, αν η ΕΠΟ αποφασίσει αναδιάρθρωση»

Η αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 και του Ατρομήτου είπε ότι δεν επιτρέπουν αναδιαμόρφωση των κατηγοριών οι οικονομικές συνθήκες

Η Σούπερ Λίγκα 1 είναι κάθετα αρνητική στην ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, με την Κάτια Κοξένογλου να επαναλαμβάνει τη θέση του συνεταιρισμού ότι το νέο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν η ΕΠΟ αποφασίσει αναδιάρθρωση, υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν αναδιαμόρφωση των κατηγοριών.

«Δεν θα καταθέσουμε προκήρυξη και δεν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα αν η ΕΠΟ αποφασίσει να γίνει αναδιάρθρωση. Ήρθε προς συζήτηση μια πρόταση από την SL2, αλλά χωρίς οικονομικό σχέδιο.

Δεν μπορεί κάθε χρόνο να αλλάζει το format του πρωταθλήματος. Πώς θα γίνουμε 16 ή 18 όταν υπάρχουν ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο; Eίναι παράλογο αυτό. Οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν αναδιάρθρωση», δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ η αντιπρόεδρος της Λίγκας και του Ατρομήτου.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα σχολίασε: «Πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για λόγους ισονομίας και για υγιές περιβάλλον. Ο Ατρόμητος είναι κοντά σε συμφωνία, όχι με την ΕΡΤ. Οι “μεγάλοι” να καταλάβουν ότι από την πίτα πρέπει να παίρνουν και οι υπόλοιποι».

Ενώ για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επισήμανε: «Δεν υπάρχει όριο στην αντιπαλότητα. Το ποδόσφαιρο έχει μεταφερθεί στα δικαστήρια. Μας έχουν περάσει χώρες που πριν λίγα χρόνια ήταν κάτω από μας. Πρέπει στα βασικά να συμφωνούμε. Πού θα φτάσει αυτή η κατρακύλα;».

Τέλος, για την επιλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως αρχιδιαιτητή σημείωσε: «Γιατί να αποφασίσουν μόνο οι τέσσερις μεγάλοι και οι υπόλοιπες ομάδες να μην έχουν άποψη; Δεν είναι χορηγοί μας οι μεγάλες ομάδες. Μου είπαν στη Λίγκα ότι έχω δίκιο, ότι είναι πρόταση της ΟΥΕΦΑ και ότι δεν θα ξαναγίνει».

Μοιραστείτε το: