05/08/2020
Ελλάδα | Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 - 20:12

Χαρίτσης: «Να καταβάλει η κυβέρνηση τα αναδρομικά δίχως περικοπές στους συνταξιούχους»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε κατά Μητσοτάκη για την οικονομία και τα ελληνοτουρκικά

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του το Σάββατο (1/8) στο CNN Greece, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «διπλή κοροϊδία» κατά των συνταξιούχων, αναφέροντας ότι «κούρεψε τα αναδρομικά κατά 70%, εξαιρώντας τα δώρα και τις επικουρικές, παρά τη ρητή απόφαση του ΣτΕ ότι έπρεπε να επιστραφούν όλα».

Και πρόσθεσε: «Να σταματήσει η κυβέρνηση τις αλχημείες και να καταβάλει τα αναδρομικά δίχως περικοπές στους συνταξιούχους. Υπάρχουν στα δημόσια ταμεία τα αναγκαία κονδύλια λόγω του μαξιλαριού ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι πλήττονται περισσότερο, αφού περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια από όσους παίρνουν λιγότερο από 1.000 ευρώ σύνταξη, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα από τα αναδρομικά. Είναι το τρίτο πλήγμα που δέχτηκαν οι συνταξιούχοι μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τη μη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος το 2019».

Και αναφερόμενος στην οικονομία, ο Αλ. Χαρίτσης είπε: «Η κυβέρνηση αδικεί την ελληνική κοινωνία, προσπαθώντας να εξωραΐσει την κατάσταση. Η ύφεση στη χώρα μας θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και βάθος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη “κατάφερε” να οδηγήσει την οικονομία ξανά σε ύφεση πριν την πανδημία και μετά 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, ήδη τα δημόσια έσοδα έχουν “τρύπα” 6 δισ. ευρώ. Πώς θα καλυφθούν αυτά; Με νέα περιοριστικά μέτρα ή με ένα πρόγραμμα προστασίας της εργασίας και των αδυνάμων, όπως το “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ; Όσα βλέπουν το φως από το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη, δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα μας βάλει σε έναν νέο φαύλο κύκλο μνημονιακής λιτότητας».

Τέλος, αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποτίμησε την αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας» και τον Κ. Μητσοτάκη ότι «επέδειξε ολιγωρία στο ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, δυνατότητα που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαστε θετικοί στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αρκεί να μη γίνει υπό καθεστώς απειλών», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν πόσο σημαντικό είναι αυτό που εμείς ονομάζουμε ενεργή και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που να περιλαμβάνει «σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας, όπως η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον τότε Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και διπλωματικές πρωτοβουλίες που επιλύουν κρίσιμα ζητήματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτά ακριβώς που δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Μοιραστείτε το: