05/08/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 - 12:59

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης

Ο Κώστας Τσιάρας αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες μέχρι νεωτέρας * Τι είπε ο Πέτσας

Χωρίς υφυπουργό Δικαιοσύνης έμεινε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη… Κι αυτό, διότι ο Δημήτρης Κράνης υπέβαλε με επιστολή του στον πρωθυπουργό την παραίτηση του την Παρασκευή (31/7).

Οι λόγοι παραίτησης του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη, σύμφωνα με πληροφορίες είναι προσωπικοί.

Για το όλο θέμα μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η παραίτηση συνδέονται με τις επιστημονικές υποχρεώσεις του Κράνη. «Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Κράνης, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον Πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της Κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας», ανέφερε ο Πέτσας.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κράνης υπήρξε δικαστικός λειτουργός συνταξιοδοτηθείς στις 30.6.2019 με το βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, τον οποίο κατείχε από τον Οκτώβριο του 2016.

Στον Άρειο Πάγο εισήλθε τον Αύγουστο του 2009, προαχθείς τότε στο βαθμό του Αρεοπαγίτη. Το διάστημα από 26.5.2016 έως 30.6.2019 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Μοιραστείτε το: