08/08/2020
ΑΕΛ | Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 - 14:16

ΑΕΛ: Μείωση 15% αναδρομικά στους ποδοσφαιριστές για τη σεζόν 2019-20

Στα συμβόλαια το «ψαλίδι» και όχι στο βασικό μισθό * Αποχαιρέτησαν και οι «βυσσινί» τον Πασχάλη Μιχαλόπουλο * Πύρα Κούγια σε Μπαλτάκο

Σε ανακοίνωση συμφωνίας μείωσης ύψους 15% με αναδρομική ισχύ για όλη τη σεζόν 2019-20 λόγω κορωνοϊού με όλους τους ποδοσφαιριστές προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΛ την Πέμπτη (30/7).

Οι «βυσσινί» διευκρινίζουν ότι το «ψαλίδι» αφορά μόνο τα συμβόλαια και όχι τους βασικούς μισθούς…

Αναλυτικά η ανακοίνωση την Πέμπτη (30/7) αναφέρει τα εξής:

«Μετά από συζητήσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών, και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της FIFA η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει σήμερα ότι μειώνονται σε ποσοστό 15% και αναδρομικά για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 οι αποδοχές των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ομάδα και είχαν προσληφθεί πριν την 01.07.2020 (εξαιρουμένου του βασικού μισθού τους, ο οποίος δεν επιδέχεται μείωσης), προκειμένου με τον τρόπο αυτό να περιορισθεί η οικονομική ζημία της ΠΑΕ από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 και να ενισχυθεί η βιωσιμότητά της.

Σημειωτέον ότι η ζημία της ΠΑΕ ΑΕΛ λόγω της πανδημίας του COVID- 19 υπερβαίνει το 30% του προϋπολογισμού της (μείωση τηλεοπτικού συμβολαίου NOVA, μείωση εσόδων από χορηγούς, εξαφάνιση εσόδων από εισιτήρια), χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ζημία από την ανυπαρξία εσόδων από εισιτήρια διαρκείας και τη μίσθωση των σουιτών για την περίοδο 2020-2021, τα οποία όμως είχαν περιληφθεί στα έσοδα του προϋπολογισμού της τρέχουσας χρονιάς».

Στο μεταξύ και η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν ξέχασε τον παλιό παράγοντα Πασχάλη Μιχαλόπουλο, που έφυγε από τη ζωή και με ανακοίνωσή της ανέφερε τα ακόλουθα για τον χαμό του:

«Μαθαίνεις το θλιβερό μαντάτο κι αμέσως προστρέχεις στη θεωρία του προσδόκιμου της ζωής για να βρεις μια πειστική δικαιολογία. Μα και τότε ακόμη η θλίψη θεριεύει. Γιατί άνθρωποι σαν τον Πασχάλη Μιχαλόπουλο, δεν πρέπει να "φεύγουν" χωρίς την αγάπη μας.

Πενθεί για μία ακόμη φορά η οικογένεια της ΑΕΛ και αποχαιρετά έναν σπουδαίο κρίκο στην ιστορία της.

Τύπος μποέμ αλλά και ευπατρίδης συνάμα, ο Πασχάλης Μιχαλόπουλος υπήρξε ένας άδολος υπηρέτης του λαρισινού ποδοσφαίρου, ένας μαχητής παράγοντας που μοίρασε απλόχερα την ποδοσφαιρική του σοφία και την διοικητική του προσφορά στην αγαπημένη του ΑΕΛ και στην ομάδα της πατρογονικής του εστίας, τον Απόλλωνα.

Τα συλλυπητήριά όλης της "βυσσινί" οικογένειας, αυτονόητα. Οι λογισμοί μας και ο απόλυτος σεβασμός στη μνήμη του, παντοτινοί. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του λαρισινής γης που θα τον σκεπάσει».

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας με προσωπική του δήλωση επιτέθηκε στον Τάκη Μπαλτάκο. Αναλυτικά, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει: «Διάβασα μια δήλωση του, ανύπαρκτου τα τελευταία 40 χρόνια σε παρουσία σε δικαστήρια, αυτόκλητου όπως ο ίδιος μου ομολόγησε, νομικού συμβούλου μεταξύ άλλων συναδέλφων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Τάκη Μπαλτάκου.

Ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος τα τελευταία 40 χρόνια είναι ζήτημα αν έχει παραστεί σε 20 υποθέσεις στα δικαστήρια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της υφηλίου, αφού το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όλων αυτών των ετών ήταν έμμισθος διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, άρα σε αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητος, και ορισμένα χρόνια ασχολήθηκε, με ατυχή αποτελέσματα γι αυτόν, με την πολιτική, πριν εκφράσει αυτές τις κωμικές εντελώς νομικές σκέψεις, τις οποίες εξέφρασε και οι οποίες μπορούν να γίνουν δεκτές μόνο στη Δίκη του Open με πρόεδρο του δικαστηρίου τον Θωμαϊδη, να σκεφθεί ότι αυτές οι νομικές γελοιότητες τις οποίες χωρίς νομική αξιοπρέπεια εκστόμισε, προσβάλλουν ευθέως ανώτατους και ανώτερους Έλληνες τακτικούς δικαστές, οι οποίοι είχαν και έχουν εντελώς αντίθετη νομική άποψη και γι αυτό με τις αποφάσεις τους τον γελοιοποίησαν, κορυφαίους καθηγητές πανεπιστημίου που γέλαγαν με τις περί μαναβικής απόψεις του αντί νομικών επιχειρημάτων, αλλά και εμάς τους πραγματικούς δικηγόρους, με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια συναδέλφους του, που δικαιωθήκαμε με όλες τις δικαστικές αποφάσεις όλων των βαθμών στην Ελλάδα.

Ο Τάκης Μπαλτάκος έχει μπερδέψει τα ψέματα των πολιτικών, που δεν κοστίζουν τίποτα, με τη Νομική επιστήμη και τις δικαστικές αποφάσεις και παραπλανά σε συνεργασία με κάποιους ιδιοτελείς δημοσιογράφους τόσο την οικογένεια Σαββίδη όσο και το σύνολο των οπαδών του ΠΑΟΚ, που δεν γνωρίζουν νομικά.

Η υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά θα γίνει η ταφόπλακα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την επόμενη σεζόν, εφόσον η Ξάνθη βεβαίως κερδίσει το μπαράζ με τον Απόλλωνα, αφού το λάθος της Ξάνθης να απευθυνθεί στο CAS, όχι μόνο τελικώς δεν θα την ωφελήσει, γιατί όποιος τακτικός δικαστής δικάσει στην Επιτροπή Εφέσεων τον Οκτώβρη θα εκδώσει ακριβώς την ίδια απόφαση που εξέδωσε η υπό τον κ. Φιλόπουλο Επιτροπή, αλλά δυστυχώς οι βαθμοί θα αφαιρεθούν από το επόμενο πρωτάθλημα».

Μοιραστείτε το: