05/08/2020
Ελλάδα | Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 - 19:47

Ριζούπολη: «Κλειστόν, λόγω διακοπών», είπε ο Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης στην Περιφέρεια, που μιλά για… δικαίωση!

Ο Ερασιτέχνης απέφυγε τον επανέλεγχο των εγκαταστάσεων του γηπέδου επικαλούμενος ότι μετά την αναβολή του τελικού έδιωξε τους πάντες * Φθηνές… φανφάρες από Πατούλη, που επέλεξε να… αυτό-αποθεωθεί!

Μπλεγμένος τελικά βγήκε ο Απόλλων Σμύρνης χωρίς δική του ευθύνη επειδή, όπως ήταν υποχρεωμένος παραχώρησε τη Ριζούπολη στην ΕΠΟ στην προοπτική να διεξαχθεί εκεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας…

Ο Ερασιτέχνης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» απέφυγε τον επανέλεγχο που ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής επικαλούμενος ότι μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας για αναβολή του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός έδιωξε τους πάντες λόγω καλοκαιρινών διακοπών και ως εκ τούτου είναι πρακτικά αδύνατον να διεξαχθεί επανέλεγχος, ο οποίος είχε γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα στις εγκαταστάσεις…

Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στον Γιώργο Πατούλη, οποίος είχε αποφασίσει αυτοψία, παρά την αρχική άδεια των αρμόδιων υπηρεσιών του και έτσι βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί τόσο στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα όσο και εμμέσως στην ΕΠΟ!

Βέβαια, το αστείο είναι ότι ο Περιφερειάρχης στερείται σοβαρότητας όταν στο δελτίο Τύπου χρησιμοποιεί… φανφάρες και… αυτό-αποθεώνεται πως δικαιώνεται που ζήτησε επανέλεγχο (αυτό θα όφειλε να το αφήσει να το κρίνουν άλλοι και όχι ο ίδιος να… ευλογήσει τα γένια του επιλέγοντας να κάνει μικροπολιτική).

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, όπως εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης (21/7) αναφέρει τα ακόλουθα, ενώ συνοδεύεται και από το απαντητικό έγγραφο -ένθετες ΦΩΤΟ- του Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης:

«ΚΛΕΙΣΤΟΝ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Αρνείται λόγω θερινής περιόδου ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ, τον επανέλεγχο από την Περιφέρεια Αττικής του γηπέδου ''Γ. Καμάρας''

Δικαιώνεται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που ζήτησε επανέλεγχο της καταλληλόλητας και της ασφάλειας του γηπέδου της Ριζούπολης

Αν και την προσεχή Κυριακή επρόκειτο να διεξαχθεί στο γήπεδο ''Γ. Καμάρας'' της Ριζούπολης ο τελικός του κυπέλλου ποδοσφαίρου, μεταξύ Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, σε μια αθλητική εγκατάσταση που τυπικά διέθετε άδεια λειτουργίας ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τον σημαντικό αυτό αγώνα, η διοίκηση του ''Γ.Σ. Απόλλων'' υποστήριξε ότι το γήπεδο είναι κλειστό λόγω διακοπών κι αρνήθηκε να συμμετάσχει στον επανέλεγχο της εγκατάστασης, που ζήτησε μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Ως δικαιολογία για την άρνηση αυτή, η Διοίκηση του Συλλόγου πρόβαλε την απουσία των μελών της που χειρίζονται τα θέματα που αφορούν την Επιτροπή Ελέγχου (Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανολόγος Μηχανικός , συντηρητές , κλπ), λόγω θερινής περιόδου κι έλλειψης αθλητικών δράσεων στο γήπεδο.

Αν και μεσολάβησαν λιγότερο από 24 ώρες από την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να προτείνει την αναβολή του τελικού, τα αρμόδια τεχνικά στελέχη του Συλλόγου έσπευσαν να κλείσουν άμεσα την εγκατάσταση, πριν διενεργηθεί ο επανέλεγχος που είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια, πριν καν υπάρξει η πρόταση για αναβολή της διεξαγωγής του αγώνα.

Το γεγονός αυτό, που αποδεικνύεται από το έγγραφο του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ που επισυνάπτεται, καθώς και η πρόταση από πλευράς του Συλλόγου να γίνει η διαδικασία επανελέγχου πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής, κάτι που θα συμβεί ούτως ή άλλως αφού η άδεια που έχει χορηγηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λήγει στις 31/8, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση και μετά το βιαστικό κλείσιμο του γηπέδου της Ριζούπολης, επιβεβαιώνεται η ορθότητα της απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής να ζητήσει επανέλεγχο της αθλητικής εγκατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας και να μην αρκεστεί στη χορήγηση της τυπικής έγκρισης καταλληλότητας, που ορθά κατά το νόμο χορήγησε αρχικά η αρμόδια υπηρεσία Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας.

Αυτοί που εκτίθενται από την εξέλιξη είναι όσοι αποφεύγουν με πρόφαση τις θερινές διακοπές τον επανέλεγχο, καθώς κι εκείνοι που θεωρούσαν ότι το γήπεδο πληρεί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, καλυπτόμενοι πίσω από άδειες που είχαν δοθεί προ πολλών μηνών».

Μοιραστείτε το: