06/08/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 - 19:09

Διαιτητικό Δικαστήριο: Όλοι εναντίον του Λεβαδειακού!

Η SL2 είπε ότι στα πρακτικά του κρίσιμου Δ.Σ. για τη διακοπή του πρωταθλήματος ψήφισαν υπέρ 11 σε σύνολο 14 μελών υποστηρίζοντας ότι «ψευδώς» οι Βοιωτοί… χρέωσαν με «λευκό» τον Απόλλωνα Λάρισας * «Είναι παράνομη η απόφαση, γιατί δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4», τόνισε ο Βαγιάκος εκ μέρους της ομάδας της Λιβαδειάς

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Λεβαδειακός κόντρα σε όλους και όλοι εναντίον των Βοιωτών… Αυτό το σκηνικό εκτυλίχθηκε στην ακροαματική διαδικασία το απόγευμα της Τετάρτης (15/7) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ της προσφυγής των «πράσινων» κατά όλων όσων ψήφισαν στις 22 Ιουνίου υπέρ της οριστικής διακοπής της Σούπερ Λίγκας 2 ελέω των επιπτώσεων του κορωνοϊού…

Εκεί η πλευρά του Λεβαδειακού δια του δικηγόρου του, Δημήτρη Βαγιάκου υποστήριξε ότι δεν υπήρξε στην πραγματικότητα η δια νόμου απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο νόμος μιλά για πλειοψηφία ¾ των μελών στο σύνολο, όχι των παρόντων του Δ.Σ. που είναι 17, αλλά και επί των παρόντων, οι 11 ψήφοι στους 15 δεν είναι ¾, θα ήθελε στους 15 τους 13. Θα πρέπει να γυρίσουμε, λοιπόν, στην απόφαση από τις 3/6/2020 για επανέναρξη του πρωταθλήματος ή εν πάσει περιπτώσει να υπάρξει μια νόμιμη απόφαση, αυτή είναι παράνομη».

Η πλευρά της διοργανώτριας με τον νομικό της σύμβουλο, Αντώνη Βουγίδη από την πλευρά της χαρακτήρισε «ψευδή» την αναγραφόμενη στην αίτηση του Λεβαδειακού την ύπαρξη «λευκού» στα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι στα πρακτικά, που έχουν ήδη κατατεθεί συμμετείχαν 14 και υπέρ της διακοπής ψήφισαν 11, αφού ο Απόλλων Λάρισας δήλωσε «απών» και όχι «λευκό», οπότε υπάρχει η πλειοψηφία των ¾.

Παράλληλα κατατέθηκαν 14 υπεύθυνες δηλώσεις υπέρ της διακοπής, στις οποίες προστέθηκαν πέραν των αρχικών 11 θετικών ψήφων τόσο ο Απόλλων Λάρισας όσο και η Δόξα Δράμας αλλά και τα Τρίκαλα Και τέλος, ο Βουγίδης είπε ότι ο Λεβαδειακός σιωπηρά στο κρίσιμο Δ.Σ. αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της οριστικής διακοπής, δεν αντέδρασε περί μη ύπαρξης πλειοψηφίας των ¾ , ενώ από τη στιγμή που έγινε και επικύρωση της βαθμολογίας δεν έχει πλέον καν έννομο συμφέρον με συνέπεια η ένσταση του να πρέπει να απορριφθεί.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης εκ μέρους του Απόλλωνα Σμύρνης τόνισε η τροποποίηση του καταστατικού με την πλειοψηφία των ¾ είχε πεδίο εφαρμογής μόνο στις προτάσεις του Λεβαδειακού και της Α.Ε. Καραϊσκάκης για να γίνουν λιγότεροι αγώνες από τους αρχικώς προβλεπόμενους και ότι η οριστική διακοπή ήταν μια «αναγκαστική απόφαση», που ούτε καν απαιτεί πλειοψηφία ¾. Επίσης ο Γκαγκάτσης είπε ότι ο νομοθέτης σε καμία περίπτωση δεν θέλησε να εγκλωβίσει τις διοργανώτριες και να εννοεί ότι θα πρέπει η αυξημένη πλειοψηφία να ισχύει για το σύνολο των μελών και όχι των παρόντων, διότι τότε επί παραδείγματι δύο ομάδες που θα αποχωρούσαν από το πρωτάθλημα ανά πάσα στιγμή έτσι θα μπορούσαν να μπλόκαραν τα πάντα, μιλώντας για τελολογική ερμηνεία.

Οι Παναγιώτης Μπιλίρης και Αργύρης Λίβας εκπροσωπώντας σειρά ομάδων της SL2 επισήμαναν με τη σειρά τους ότι «δεν υπάρχουν καν συμβόλαια παικτών τώρα για να γίνονταν αγώνες», συν ότι «ο Λεβαδειακός δεν έκανε προσφυγή ούτε κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας», όπως είπε ο δεύτερος.

Η δε Χρυσούλα Σεβαστοπούλου για τον ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε με τη σειρά της ότι «υπάρχει καταχρηστική άσκηση δικαιώματος από την ΠΑΕ Λεβαδειακός».

Από εκεί και πέρα, η Ελευθερία Ρίζου μιλώντας ως νομικός σύμβουλος του προέδρου της SL2, Λεωνίδα Λεουτσάκου (ήταν παρών στη διαδικασία και αυτοπροσώπως) υπογράμμισε σε συνέχεια των όσων είπε ο Γκαγκάτσης ότι «ο νόμος δεν μπορεί να είναι σε καμία παράλογος ως προς το που εφαρμόζεται η πλειοψηφία των ¾ και σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να συγκρούεται με το καταστατικό της ΕΠΟ. Και είναι πλέον ανέφικτο και πρακτικά το αίτημα του Λεβαδειακού να γίνουν αγώνες», ενώ η επίσης δικηγόρος του επικεφαλής της διοργανώτριας, Αικατερίνη Αργυρίου συμπλήρωσε ότι «υπάρχει ανατρεπτική μεταβολή του αιτήματος του Λεβαδειακού».

Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Λεβαδειακός δια του Βαγιάκου ζήτησε και πήρε προθεσμία υπομνημάτων μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση θα βγει το νωρίτερο την ερχόμενη εβδομάδα.

Μοιραστείτε το: