04/08/2020
Ελλάδα | Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 - 11:23

Πέτσας: «Δύσκολο να διορθωθεί το λάθος του Ερντογάν»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί πως ο Τούρκος πρόεδρος απομακρύνει τη χώρα του από την Ευρώπη

Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε κρίση μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και ο Στέλιος Πέτσας εκτιμά πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί το λάθος του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε την Τρίτη (14/7) στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως «με τις κινήσεις της, η Τουρκία δείχνει ξεκάθαρα την αλλαγή προσανατολισμού της σε σχέση με τη Δύση, καθώς η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί την απομακρύνει de facto από την Ευρώπη.

Ενώ εμείς έχουμε δείξει ότι θέλου σχέσεις καλής γειτονίας και ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, έρχεται μία τέτοια ακατανόητη απόφαση που δυσκολεύει τις σχέσεις μας. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια σε περίπτωση που η Τουρκία περάσει την κόκκινη γραμμή».

Ο Πέτσας σχολίασε επίσης το θέμα των πανηγυριών, αναφέροντας ότι «θα δούμε μέχρι τέλος Ιουλίου εάν θα έχουμε φέρει την καμπύλη των κρουσμάτων προς τα κάτω, κάναμε διορθωτικές κινήσεις και γι’ αυτό βάλαμε ως χρονικό ορίζοντα το τέλος του μήνα, για να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε».

Μοιραστείτε το: