12/08/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 - 12:44

Συναγερμός στο ΑΠΘ με φοιτήτρια θετική στον κορωνοϊό

Η κοπέλα κάνει την πρακτική της και ίσως εκεί να κόλλησε τον ιό * «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» δήλωσε ο κοσμήτορας

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (13/7) στο ΑΠΘ καθώς φοιτήτρια της Ιατρικής βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το voria.gr η κοπέλα διανύει το τρίτο έτος των σπουδών της και παράλληλα κάνει την πρακτική της άσκηση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ιατρικής, Αστέριος Καραγιάννης που ανέφερε ότι η φοιτήτρια εφόσον κάνει την πρακτική της ίσως να μολύνθηκε στο νοσοκομείο από τον ιό.

Η φοιτήτρια παραμένει στο σπίτι της, ενώ είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και έλεγχος σε συμφοιτητές και συμφοιτήτριές της.

Από την πλευρά του ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Θεόδωρος Δαρδαβέσης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς η όλη εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως.

Τέλος, ανέφερε ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο και θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθησυχάζοντας όσους φοβούνται για πιθανό κίνδυνο διασποράς εντός του πανεπιστημίου.

Μοιραστείτε το: