10/08/2020
Ελλάδα | Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 - 22:30

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για την Αγία Σοφία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έκανε λόγο για προσβολή και ύβρι για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα

Kοινό μέτωπο φτιάχνουν κυβέρνηση και Εκκλησία για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει επικοινωνία την Κυριακή (12/7) με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δυο άνδρες «συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν κυβέρνηση και Εκκλησία».

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στηλίτευσε την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε δήλωσή του έκανε λόγο για προσβολή και ύβρι για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί.

Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν», ανέφερε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του.

Μοιραστείτε το: