09/08/2020
ΞΑΝΘΗ | Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 - 14:50

Την… πάτησε η Ξάνθη

Το CAS δεν αναφέρει τίποτα για τους Ακρίτες και γεννιούνται ερωτηματικά για τους βαθμούς

Το CAS αποφάσισε την Παρασκευή (10/7) να επιστρέψει την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και σύμφωνα με τη δική της απόφαση οι επτά βαθμοί επιστρέφονται στον ΠΑΟΚ.

Όμως στην ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του CAS δεν αναφέρουν τίποτα για την Ξάνθη καθώς και αυτή είναι μπλεγμένη. Έτσι για εκείνη η υπόθεση της αφαίρεσης των 12 βαθμών έχει τελεσιδικήσει κάτι λογικό καθώς η ίδια δεν προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Βέβαια η Ξάνθη παραστάθηκε ως αντίδικος στην προσφυγή του Ολυμπιακού και ήταν εκεί για να αποκρούσει το αίτημα υποβιβασμού της, ενώ πλέον ελπίζει στην Εφέσεων για επιστροφή των βαθμών, με τους 7 να έχουν αφαιρεθεί λόγω πολυϊδιοκτησίας και τους 5 για μη σωστή δήλωση της αλλαγής του μετοχολογίου της.

Αφού η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS, ούτε η απόφαση του CAS αναφέρει επιστροφή βαθμών στους Ακρίτες, όμως ο δρόμος για επιστροφή βαθμών, έστω των 7 που αφορούν την πολυϊδιοκτησία μπορούν να επιστραφούν με αίτημα αναψηλάφισης στην Εφέσεων της ΕΠΟ.

Άρα η υπόθεση θα δικαστεί από την αρχή έχοντας πλέον ως μη δεσμευτική εισήγηση αυτήν της ΕΕΑ. Γενικότερα πολλοί έχουν μπερδευτεί με το θέμα Ξάνθη και όλα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες.

Τέλος για τους 5 βαθμούς που της αφαιρέθηκαν για το μετοχολόγιο, είναι λίγο πιο σκούρα τα πράγματα αν και αυτή η απόφαση ελήφθη βάσει του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την Ξάνθη να θέλει να διεκδικήσει πίσω και αυτούς τους βαθμούς, αν και αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο…

Μοιραστείτε το: