10/08/2020
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 - 09:18

Ολυμπιακός: «Δόλια και υπαγορευμένη η απόφαση της ΕΠΟ για τη Ριζούπολη»

Δριμύ κατηγορώ από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ζητά για τελευταία φορά από την Ομοσπονδία να σοβαρευτεί για να οριστεί ασφαλέστερο γήπεδο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Πυρ και μανία! Δεν σταματά να διαμαρτύρεται για τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός και επανήλθε στο θέμα με ανακοίνωσή του το πρωί της Παρασκευής (10/7).

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ κατηγορεί την ΕΠΟ «για δόλια και υπαγορευμένη απόφαση» υπονοώντας ότι προφανώς η επιλογή του γηπέδου του Απόλλωνα Σμύρνης έγινε προς εξυπηρέτηση της έτερης φιναλίστ του θεσμού ΑΕΚ λόγω… γειτονιάς.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες πέραν του ότι επαναλαμβάνουν ότι θα κινηθούν νομικά κατά όσων πήραν την απόφαση, την οποία χαρακτηρίζουν «εγκληματική» γνωστοποιούν ότι έχουν ενημερώσει και την ΟΥΕΦΑ για τον ορισμό του τελικού σε έδρα ομάδας Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά, το δριμύ κατηγορώ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που ζητά αλλαγή της έδρας του τελικού έστω και την ύστατη στιγμή αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στη Ριζούπολη, είναι ακόμα μια ντροπιαστική και ανεξήγητη απόφαση της Ομοσπονδίας που πηγαίνει δεκαετίες πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποφάσισαν να γίνει ο τελικός Κυπέλλου, της πιο σπουδαίας διοργάνωσης της ΕΠΟ, σε γήπεδο Β’ Εθνικής, όπου όχι μόνο δεν έχει κυλήσει μπάλα στο χορτάρι του από τον Μάρτιο αλλά η διοργανώτρια αρχή δεν μπήκε καν στον κόπο να ελέγξει την καταλληλότητά του.

Σε ένα γήπεδο για το οποίο ανερυθρίαστα βεβαιώνουν ψευδώς ότι έχει αδειοδοτηθεί από την UEFA, ενώ σύμφωνα με εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για ένα γήπεδο όχι απλά το λιγότερο ακατάλληλο αλλά και επικίνδυνο για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα. Σε ένα γήπεδο, που για να μπορέσει στοιχειωδώς να υποδεχτεί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, θα πρέπει να δαπανηθούν από την ΕΠΟ τεράστια ποσά.

Και όλα αυτά αφού η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη επίσημα ξεκαθαρίσει στην ΕΠΟ ότι υπάρχουν καταλληλότερες και ασφαλέστερες εγκαταστάσεις στις οποίες ήδη διεξάγονται αγώνες Super League 1.

Η δόλια και υπαγορευμένη απόφαση της ΕΠΟ, την οποία ούτε ο πρόεδρός της δεν υποστήριξε δηλώνοντας απλά παρών, βάζει βόμβα στα θεμέλια της διοργάνωσης.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όχι μόνο θα ενημερώσει την UEFA για όλα τα παραπάνω αλλά θα κινηθεί άμεσα νομικά κατά όσων πήραν αυτή την εγκληματική απόφαση, τόσο για την ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και όλων όσων παραβρεθούν στον αγώνα όσο και για την εκ νέου αχρείαστη κατασπατάληση πόρων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Για τελευταία φορά σας καλούμε να σοβαρευτείτε, να ορίσετε άμεσα καταλληλότερο και ασφαλέστερο για τη διεξαγωγή του τελικού γήπεδο ώστε να είναι γιορτή, ιδίως τώρα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. Διαφορετικά η ευθύνη για ότι συμβεί θα βαραίνει σε όλα τα επίπεδα αποκλειστικά και μόνο εσάς!».

Μοιραστείτε το: