30/09/2020
ΑΕΛ | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 - 20:46

«Σφαλιάρα» στην ΕΠΟ, απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη η αλλαγή για πρόωρες εκλογές!

Απόλυτη δικαίωση για τον Αλέξη Κούγια, που είχε επισημάνει την παράνομη ενέργεια της Ομοσπονδίας από την πρώτη στιγμή και με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την εξέλιξη - βόμβα

Ανατροπή και απίστευτη «σφαλιάρα» για τις επιδιώξεις των διοικούντων την ΕΠΟ. Η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν ανέκρινε την αλλαγή στο καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ώστε να μπορούν να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2020 και όχι μετά το καλοκαίρι 2021, που η διοίκηση Γραμμένος συμπληρώνει την προβλεπόμενη τετραετία της θητείας της!

Απόρριψη, που δεν επιτρέπει να γίνουν στην ΕΠΟ αρχαιρεσίες εδώ και τώρα και παράλληλα δικαιώνουν πλήρως τον Αλέξη Κούγια, οποίος είχε καταγγείλει την παρανομία στη έκτακτη γ.σ. της 16ης Ιουνίου και με ανακοίνωση του την Τετάρτη (8/7) γνωστοποίησε αυτή τη εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότί πέρα από τον Κούγια, ένταση είχε κάνει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε εκείνη την γ.σ. της Ομοσπονδίας, ζητώντας να μην γίνει η εν λόγω αλλαγή του καταστατικού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει τα εξής: «Όπως είναι γνωστό η ΑΕΛ δια του ιδιοκτήτη και Προέδρου της κ. Αλέξη Κούγια συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η οποία συνεκλήθη στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι στις 16/6/2020 με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΠΟ, ώστε οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστική Επιτροπής και Προέδρου να γίνουν ένα χρόνο νωρίτερα, γιατί όπως ψευδώς ανέφερε στην αιτιολογία η πρόσκληση, η οποία υπεγράφετο από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο, αυτό αποτελούσε απαίτηση και εντολή των UEFA– FIFA.

Σε εκείνη την Γενική Συνέλευση ο κ. Αλέξης Κούγιας έλαβε το λόγο και ανέλυσε νομικά στους παρισταμένους Προέδρους των ΕΠΣ και των άλλων Προέδρων της Super League ότι αυτή η τροποποίηση είναι εντελώς παράνομη και θα απορριφθεί από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, το οποίο πρέπει να την εγκρίνει, αναδεικνύοντας συγχρόνως το ψεύδος του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου, ότι δήθεν η διενέργεια ένα χρόνο νωρίτερα των εκλογών αποτελούσε απαίτηση των UEFA–FIFA, γιατί όταν ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον κ. Γραμμένο να παρουσιάσει το έγγραφο των UEFA - FIFA, από όπου προέκυπτε αυτή η απαίτηση και εντολή, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει και το μόνο το οποίο υπήρχε ήταν μια προφορική προτροπή, χωρίς ποτέ να κατονομάσει το πρόσωπο που του έκανε αυτήν την προτροπή.

Δυστυχώς σε εκείνη την Γενική Συνέλευση ενώ τα επιχειρήματα του κ. Κούγια ήταν νομικά καταλυτικά και κανείς από τους 7 νομικούς συμβούλους της ΕΠΟ δεν τόλμησε να αντικρούσει τη νομική επιχειρηματολογία του κ. Κούγια και ενώ ούτε οι δικηγόροι Βαγγέλης Γραμμένος – Πρόεδρος της ΕΠΟ, Μηνάς Λυσάνδρου – Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Περικλής Λασκαράκης - Ταμίας της ΕΠΟ δεν τόλμησαν να αντικρούσουν τη νομική επιχειρηματολογία του κ. Κούγια, ο μόνος ο οποίος έλαβε το λόγο ήταν ο γραφικός Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου, ο οποίος επετέθη στον κ. Κούγια για αυτή του την παρέμβαση και τελικώς οι αγράμματοι νομικά Πρόεδροι των ΕΠΣ με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν την πρόταση του Προεδρείου της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΟ η Ελληνική Δικαιοσύνη να απορρίψει αίτημα της ΕΠΟ για αλλαγή του Καταστατικού της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τόσο τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, όσο και τους δικηγόρους που απαρτίζουν το Προεδρείο της και καταστρέφοντας τα σχέδια όλων αυτών οι οποίοι επί μήνες με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδόπουλο έχουν επηρεάσει τις εκλογές όλων των ΕΠΣ, ώστε να κυριαρχήσουν ελέγχοντας τόσο τη Διαιτησία όσο και τη γενικότερη λειτουργία της.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνελεύσεως ο κ. Κούγιας προέβη σε δηλώσεις ενώπιον όλων των ΜΜΕ, όπου και προέβλεψε ότι την τελική απόφαση θα την λάβει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και στις δηλώσεις αυτές παραπέμπουμε.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη κατέρρευσε εντελώς κάθε προσπάθεια για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στην ΕΠΟ και η ΑΕΛ περιμένει με αγωνία τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη, του κ. Γεραπετρίτη και του Υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ώστε να μην επαναληφθούν για άλλη μια φορά οι εκλογές τύπου Αλεξανδρούπολης το 1996 και συνεχιστεί η καταστροφή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου».

 - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ

Μοιραστείτε το: