10/08/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 - 19:31

Πάλι «όχι» στη Σούπερ Λίγκα 1 για ματς με κόσμο στις εξέδρες...

Δεν έδωσε έγκριση η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για το ΟΦΗ - Ολυμπιακός * Ο συνεταιρισμός ζητά σχεδιασμό για την παρουσία φιλάθλων εν όψει της νέας σεζόν

Αρνητική ήταν και πάλι η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας στο αίτημα για να γίνει ματς της Σούπερ Λίγκας 1 με κόσμο στις εξέδρες.

Η Λίγκα είχε ζητήσει πιλοτικά να διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων ο αγώνας της 15ης Ιουλίου στο «Γεντί Κουλέ» μεταξύ ΟΦΗ και Ολυμπιακού, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν μπορεί να δώσει το «οκ» λόγω του κορωνοϊού.

Από τον συνεταιρισμό τονίστηκε την Τετάρτη (8/7) ότι είναι σεβαστή η απόφαση, αλλά υπογραμμίζει ότι ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες δεν μπορεί να υπάρξει, γι' αυτό ζητά από τους αρμόδιους φορείς επανεξέταση του αιτήματος και σχεδιασμό για την παρουσία φιλάθλων εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

«Η απορριπτική απόφαση, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία έλαβε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19, σχετικά με το αίτημα παρουσίας φιλάθλων στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής ημέρας των Play Off είναι απόλυτα σεβαστή.

Η Super League ωστόσο, με αίσθημα απόλυτης ευθύνης έχει υλοποιήσει όλα όσα προβλέπονται στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Διεξαγωγής αγώνων και θεωρεί ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός για την παρουσία φιλάθλων, έστω και από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, με σαφές πλαίσιο.

Αν και πλέον τα χρονικά περιθώρια για την πιλοτική εφαρμογή παρουσίας συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων σε αγώνα ή αγώνες της Super League κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν εκλείψει, η διοργανώτρια, όπως ομόφωνα άλλωστε αποφάσισε, απευθύνει προς όλους τους αρμόδιους φορείς το αίτημα να επανεξεταστεί το ζήτημα της παρουσίας φιλάθλων, υπό τις συνθήκες που θα καθορίσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19. Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες, δε μπορεί να υπάρξει», αναφέρεται στην ενημέρωση της Λίγκας.

Μοιραστείτε το: