09/08/2020
ΧΑΝΙΑ | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 - 18:00

Βοσνιάδης: «Αναγκαστικά θα τρέξουμε δύο παράλληλους σχεδιασμούς»

Έδειξε σίγουρος για την παραμονή του στον πάγκο των Χανίων ο έμπειρος τεχνικός

Την ελπίδα του να αγωνιστούν τα Χανιά στη Σούπερ Λίγκα 1 εν όψει της επόμενης σεζόν εξέφρασε ο Αλέξανδρος Βοσνιάδης.

Μιλώντας στο Αthletic Radio, ο προπονητής των «κυανόλευκων» είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει παράλληλος σχεδιασμός, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν η ομάδα του θα είναι στη μεγάλη κατηγορία ή θα παίξει εκ νέου στη Σούπερ Λίγκα 2.

«Ακούμε κι εμείς καθημερινά σενάρια αναδιάρθρωσης. Θα είναι πάντως καταστροφικό για τις ομάδες ό,τι είναι να γίνει, ν' αργήσει. Να μην χαθεί το καλοκαίρι, να μην χαθεί και άλλος χρόνος. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τη Σούπερ Λιγκ 2 και τις πιο κάτω κατηγορίες. Τι θα αποφασίσει η Σούπερ Λιγκ 1. Θα ανέβουν 1 ή 2 ή 4 ακόμα; Κανείς δεν ξέρει. Θα πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και τα σωστά μέτρα. Να συμμετέχουν ομάδες που θα μπορούν να λάβουν μέρος στην εκάστοτε κατηγορία και να τερματίζουν τη σεζόν. Να δουν ποιες ανταποκρίνονται και ποιες όχι. Να μειωθούν οι οικονομικές αποστάσεις και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν θα είναι μια κατηγορία με έναν η δύο ομίλους, αυτό θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Να δούμε πού θα καταλήξουν. Ακούμε κάτι αστεία ποσά με μετοχικά κεφάλαια που ακούγεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μακάρι πάντως να ληφθούν αποφάσεις για το καλό της κατηγορίας. Να μην γίνουν θελήματα αφού έχουμε και τις εκλογές στην ΕΠΟ. Υπάρχουν και άλλα πρωταθλήματα πλην της Σούπερ Λιγκ 1. Το θέμα είναι να μην αδικηθούν ομάδες, που τις πέταξαν εκτός στόχου.

Τα Χανιά έχουν την εμπειρία να τρέξουν γρήγορα πράγματα. Έχουν τη βάση, τα γήπεδα, τον κόσμο. Είναι μία νέα ομάδα με δυναμική. Βρίσκεται σε καλό επίπεδο, με σωστή και συνεπή διοίκηση και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται σε ακόμα καλύτερο επίπεδο. Θα πρέπει να τρέξουν πράγματα άμεσα αν παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ 1. Αναγκαστικά θα τρέξουμε δύο παράλληλους σχεδιασμούς από τη στιγμή που όλα είναι στον αέρα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ό,τι και αν αποφασιστεί. Αν προκύψει η άνοδος, η ομάδα θα πρέπει ταχύτατα να κινηθεί για τη νέα κατάσταση. Ελπίζω να το ξέρουμε σε κάνα δεκαήμερο, αν και είναι δύσκολο στη χώρα μας να γίνουν τα πράγματα στους σωστούς χρόνους. Η Σούπερ Λιγκ 1 ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά χρονικά περιθώρια. Αν χαθεί χρόνος θα μπούμε με μειονέκτημα, αφού θα πρέπει να γίνει μία σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την απόφαση, γι' αυτό και αναγκαστικά θα τρέξουμε και τα δύο πλάνα για να οργανωθούμε. Αν μας αφαιρέσουν χρόνο, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.

Αν παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ 1, θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε στις 20 Ιουλίου. Αν, όχι μία εβδομάδα μετά. Θα μείνει ο βασικός κορμός. Για τη Σούπερ Λιγκ 1 θα πρέπει να τρέξουμε άμεσα πράγματα. Αγωνιστικά και οργανωτικά. Θα είναι μικρό το χρονικό διάστημα, αλλά θέλουμε να τα ισορροπήσουμε όλα. Αν παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ 2, κάτι που δεν το θέλουμε, θα μείνει ο κορμός της ομάδας και θα γίνουν λίγες αποχωρήσεις και προσθήκες. Θα έχουμε και πάλι μία δυνατή ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο. Υπάρχει διάθεση να πρωταγωνιστήσουμε ξανά. Η ομάδα θα πρέπει να είναι όπως πρέπει να είναι και της αρμόζει. Εμείς όμως ελπίζουμε ν' ανέβουμε. Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και να παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ 1. Έχουμε ξεκινήσει κάτι σπουδαίο. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Φαίνεται να κερδίζουμε το στοίχημα. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε μία καλή εικόνα», ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός.

Για τη δική του παραμονή στον πάγκο έδειξε σίγουρος, λέγοντας σχετικά: «Υπάρχει θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές για να μείνω στην ομάδα. Την πρώτη σεζόν τα πήγαμε καλά και την επόμενη ακόμα καλύτερα, αφού μπήκαμε σφήνα για την άνοδο. Έχουμε σταθερά μία καλή πορεία. Το πρόσημο είναι θετικό. Φυσικά θα δούμε πού θα παίζουμε και θα γίνουν συζητήσεις για τη νέα σεζόν. Έχουμε μία πετυχημένη συνεργασία. Μία καλή χημεία. Υπάρχει συνεννόηση. Είμαστε ευχαριστημένοι και δεν βλέπω τον λόγο να μην συνεχιστεί αυτή η καλή συνεργασία».

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για τη διακοπή της Σούπερ Λίγκας 2: «Η αλήθεια είναι σταματήσαμε να μιλάμε για μπάλα στην κατηγορία μας τρεις μήνες τώρα. Πιστεύω ότι αυτό που περάσαμε όλοι μας θα περάσει και ελπίζω να μην το ξαναζήσουμε. Φυσικά δεν το είχαμε στο μυαλό μας και γι' αυτό ήταν πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε. Ξαφνικά σταμάτησαν όλα... Θέλαμε να κρατήσουμε τους παίκτες σε ετοιμότητα με ειδικά προγράμματα. Στη συνέχεια αρχίσαμε τις προπονήσεις, Προσαρμόσαμε τα προγράμματά μας. Ήταν δύσκολο και υπήρχε θέμα διαχείρισης. Τελικά δεν έγινε τίποτα, ούτε το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε ούτε πλέι οφ παίξαμε. Δουλέψαμε έναν μήνα, θέλαμε να παίξουμε, αλλά δεν έγινε. Τι να κάνουμε, προχωράμε… Όλα είναι στο πρόγραμμα. Ας είμαστε αισιόδοξοι. Θέλουμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω το ποδόσφαιρο να βρει τον σωστό δρόμο γρήγορα. Είναι μία κρίσιμη περίοδος. Το διάστημα της αναμονής ήταν κουραστικό και ψυχοφθόρο. Τελικά δεν έγινε τίποτα. Η κατηγορία μας έχει πολλά προβλήματα. Δεν είχαν όλες οι ομάδες τη θέληση να γυρίσουν στο γήπεδο. Ήρθε και η ΕΠΟ και σταμάτησε τη Φούτμπολ Λιγκ και τη Γ' Εθνική. Μετά ορίστηκε και το τέλος της σεζόν. Δεν προλαβαίναμε. Δεν χωρούσαν να γίνουν όλα τα ματς. Το μπαράζ δεν μπορούσε να γίνει. Να δούμε τώρα που διεκόπη το πρωτάθλημα, πού θα καταλήξει όλο αυτό. Μακάρι να μην αδικηθούν ομάδες που έπαιζαν καλά και είχαν στόχο. Μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να παίξουμε και να διεκδικήσουμε κάτι καλό, γιατί οι αποστάσεις δεν ήταν μεγάλες. Ελπίζω να βρεθεί ένας σωστός τρόπος και μία δίκαιη λύση. Να αφήσουν τις ομάδες να βρουν τον δρόμο τους».

Για την πορεία των Χανίων: «Τα Χανιά είχαν τη μεγαλύτερη φόρα απ' όλες τις ομάδες στην κατηγορία. Είχαμε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Ελπίζαμε να μειώσουμε την απόσταση και από τον Απόλλωνα και να τερματίζαμε πιο ψηλά. Ήμασταν μία νέα ομάδα. Το περασμένο καλοκαίρι χτίσαμε μία ομάδα, όπου άλλαξε σημαντικά το ρόστερ. Ξεκινήσαμε με νίκη και μετά δεν παίξαμε για ένα μήνα. Αυτό μας πήγε πίσω. Μας τρέναρε. Κάναμε καιρό να συνέλθουμε, αλλά όταν το κάναμε, πετύχαμε ένα μεγάλο αήττητο σερί. Ηρεμήσαμε και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Έχουμε ελπίδες για το κάτι παραπάνω. Ειδικά εκτός έδρας τα πήγαμε περίφημα και χάσαμε μόνο απ' τον Εργοτέλη, με γκολ στο τέλος και με απόφαση του διαιτητή μετά που μας αδίκησε για να πάρουμε την ισοπαλία».

Για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης παίζει καλό ποδόσφαιρο. Έχει τη δική του φιλοσοφία. Στηρίζεται στα νεαρά παιδιά. Τον είδα σε πολλά ματς. Έχει το ταλέντο και δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε τον κύκλο της, γι' αυτό και φεύγουν παίκτες. Θα έρθουν άλλοι με φιλοδοξία. Είναι μία σταθερή αξία στην κατηγορία. Παίζει μπάλα που σου αρέσει να βλέπεις. Μπορεί να κάνει και το βήμα παραπάνω».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι θα περάσει και τον Άρη στα πλέι οφ. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σε πολλά ματς ήταν και εξαιρετικός. Έχει στάνταρ φιλοσοφία και ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο, με πολύχρονη εμπειρία. Η κατάσταση στην ομάδα έχει ηρεμήσει, υπάρχει οικονομική άνεση και χρόνο με τον χρόνο θα ανεβαίνει. Βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα. Έχει ένα καλό τεχνικό τιμ. Ο Σίμος έδειξε θετικά πράγματα και μπήκε στα βαθιά και έδειξε την ικανότητα να τα βγάλει πέρα. Ο ΟΦΗ έχει αλλάξει επίπεδο και κάθε χρόνο θα είναι και καλύτερος».

Για τον Πλατανιά: «Ο Πλατανιάς έφτασε ένα δευτερόλεπτο πριν την άνοδο, αλλά την έχασε με το γκολ του Ναμπί. Στο ξεκίνημα ήταν στις κορυφαίες θέσεις και φαινόταν να διεκδικεί κάτι καλό. Μετά έφυγαν παίκτες και δεν είχε ανάλογη πορεία. Άλλαξε ο στόχος και… στριμώχθηκε οικονομικά. Γενικά πάντως είναι σε καλό επίπεδο. Είχε τηρουμένων των συνθηκών μία καλή σεζόν και θα μπορούσε και καλύτερα».

Μοιραστείτε το: