29/09/2020
Κόσμος | Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 - 23:13

ΠΟΥ: Προκύπτουν αποδείξεις ότι η διασπορά του κορωνοϊού γίνεται και μέσω του αέρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημέρωσε ότι καταγράφηκαν 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (4-5/7) που πέρασε

Ανησυχία προκαλεί η ενημέρωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας την Τρίτη (7/7) ότι ο κορωνοϊός μπορεί να διασπείρεται και μέσω του αέρα.

«Προκύπτουν αποδείξεις», ειπώθηκε χαρακτηριστικά απο τα στελέχη του ΠΟΥ και καθώς ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος.

«Αν και ο αριθμός των θανάτων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, στην πραγματικότητα ορισμένες χώρες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων, ωστόσο σε άλλες χώρες οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται», είπε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Ανέφερε ακόμα ότι η επιδημία covid-19 «επιταχύνεται» και προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (4-5/7) που πέρασε, επισημαίνοντας πως δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση.

Μοιραστείτε το: