06/08/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 - 23:21

Βασάρας: «Ποτέ δεν δέχθηκα τηλεφώνημα για να ορίσω διαιτητή»

Άλλη μια απόδειξη ότι η υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας αποτελεί μια… φούσκα * Αν προλάβει θα καταθέσει ο Κούγιας * Πιθανότατα δεν θα πάει καθόλου τελικά ο Μώραλης

Ο ντόρος έγινε, αλλά από την πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης για το φερόμενο «κύκλωμα» που έλεγχε το ελληνικό ποδόσφαιρο και που «έστηνε» ματς με αποκορύφωμα το Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 το 2015 όλο το σκηνικό… ξεφουσκώνει.

Το ίδιο συνέβη και τη Δευτέρα (6/7) στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που έγινε στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών όπου αυτή τη φορά κατέθεσε ο Κύρος Βασάρας.

Το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας «απογοήτευσε» όσους ανέμεναν να τους βγάλει άσο στο μανίκι για τους εμπλεκόμενους ως κατηγορούμενους, αφού αφενός είπε ότι οι πίνακες διαιτησίας της επίμαχης περιόδου δεν ήταν παράνομη, αλλά και ότι ουδέποτε δέχθηκε τηλεφώνημα ή πίεση για να ορίσει κάποιων ρεφερι!

Όλα αυτά συγκλίνουν ότι η όλη υπόθεση μετατρέπεται σε μια ακόμα… φούσκα επικοινωνιακής και μόνο κατανάλωσης.

Τα βασικά σημεία των όσων είπε ο Βασάρας ήταν:

-«Υπήρχαν τεχνικής φύσεως θέματα. Από αυτούς τους διαιτητές που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, δεν διαφώνησα για κανέναν».

-«Το 2011 για παράδειγμα, μου πρότεινε ο Μπριάκος έναν διαιτητή που δεν είχε τα προσόντα για τον πίνακα. Έπρεπε να δούμε λοιπόν, έναν έναν τους διαιτητές. Δεν υπήρχε διάθεση όμως, να συζητήσουμε στη συνάντηση με τους άλλους δύο. Δεν είπα ποτέ ότι οι πίνακες είναι παράνομοι. Ήμουν ένας από τους 3 που διαφωνούσε. Δέχθηκα ότι δεν θέλησαν να συζητήσουν, ανόητο τελείως».

-«Το 2010 η συμπεριφορά τους δεν ήταν παρόμοια. Δεν ξέρω τι άλλαξε».

-«Στις 20 Αυγούστου μου δόθηκε η λίστα των διαιτητών που αναρτήθηκε και στις 13/8 και την υπέγραψα. Οι πίνακες βγήκαν με πλειοψηφία, δεν είχα κανένα πρόβλημα, δεν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα στην ΕΠΟ. Τους υπέγραψα στις 20/8».

-«Οι διαιτητές - κατηγορούμενοι ξεκίνησαν από χαμηλά και ανέβηκαν από κάποιους άλλους ανθρώπους της ΚΕΔ. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα, δεν τους είχα παρακολουθήσει, ξέρω ότι κανένας από αυτούς στη διάρκεια των αξιολογήσεων δεν είχε πρόβλημα. Και στις δικές μου αξιολογήσεις από καλοκαίρι 2011 μέχρι Γενάρη 2012 δεν μου δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα και είχαν πάρα πολύ καλές διαιτησίες».

-«Έκανα ορισμούς το μισό της σεζόν 2011-12. Ποτέ δεν δέχθηκα κανένα τηλεφώνημα να βάλω κάποιο διαιτητή ούτε μου είπε κάτι, κάποιος από την ΚΕΔ».

-Η πρόεδρος τον ρωτάει για τον Χιου Ντάλας. «Του δόθηκαν οι ορισμοί των αγώνων, είχε τον έλεγχο για τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ. Δεν μου έχει πει τίποτα, αν πιέστηκε πουθενά στους ορισμούς»

-«Από ότι θυμάμαι δεν είχαν μεγάλες διαφορές οι πίνακες με την προηγούμενη χρονιά. Ο κ. Ντάλας είναι από τους κορυφαίους διαιτητές της εποχής του, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας τη ΟΥΕΦΑ, αντιπρόεδρος, ασχολείται με εκπαίδευση και ορισμό παρατηρητών. Από τους κορυφαίους στο χώρο».

-«Εχω συναντηθεί πολλές φορές από τότε. Ποτέ δεν μου είπε ότι δέχθηκε πίεση, τηλέφωνο, ότι δέχθηκε απειλή, ή ότι πιέστηκε για κάποιον ορισμό».

-«Το διάστημα που έκανα ορισμούς, ο Σπάθας και ο Γιάχος έπαιρναν ορισμούς γιατί η απόδοση τους ήταν πολύ καλή».

-«Ο Ντάλας δεν ήταν βιτρίνα. Ηρθε για να κάνει δουλειά».

Ποτέ όσο έκανα ορισμούς, δεν μου είπε κανείς να βάλω κάποιον συγκεκριμένο διαιτητή».

«Για τους πίνακες του 2012 κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι κάποιος διαιτητής ήταν παράνομος όπως έγινε το 2011».

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει δεν παρέστη ελέω αδυναμίας εξαιτίας του αγώνα της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο και ενδεχομένως να πάει στη Επιτροπή Δεοντολογίας την Τετάρτη (8/7), καθώς διαφορετικά θα ισχύει η κατάθεση του από το ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Τέλος, όπως έγινε αντιληπτό ο Γιάννης Μώραλης δεν θα καταθέσει με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γεγονός που καθιστά ασυμβίβαστη την ιδιότητα του με το να είναι μάρτυρας υπεράσπισης.

Μοιραστείτε το: