12/08/2020
Ελλάδα | Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 - 13:10

Μητσοτάκης: «Δε θα δεχτούμε πρόσθετους, αυστηρούς όρους για το Ταμείο Ανάκαμψης»

Ο πρωθυπουργός θεωρεί πως «η αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων ανά εξάμηνο είναι αρκετή»

Συνέντευξη στους Financial Times έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για απροθυμία της Ελλάδας να δεχτεί πρόσθετους, αυστηρούς όρους για το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα παραπέμπουν σε μνημόνιο.

Όπως είπε, «η αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων ανά έξι μήνες είναι αρκετή, δε θεωρώ πως είναι απαραίτητοι πρόσθετοι, αυστηροί όροι. Κάτι τέτοιο θεωρείται πολιτικά απαράδεκτο από τις χώρες του Νότου».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης πως «οι Έλληνες είναι πλέον ώριμοι και επιθυμούν να προχωρήσουν στις δικές τους μεταρρυθμίσεις», ενώ τόνισε αναφορικά με την καραντίνα ότι «ήταν προφανές σε εμένα κάποια στιγμή ότι θα πρέπει να περάσουμε σε πλήρες lockdown. Και η πολιτική απόφαση θα ήταν καλύτερα να ληφθεί νωρίτερα, παρά όταν θα ήταν αργά».

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι «φέτος θα δεχτούμε ένα μικρό ποστοσό από τα 33 εκατομμύρια τουρίστες που είχαμε πέρυσι, όμως είμαι βέβαιος ότι οι ταξιδιώτες θα αναδείξουν την Ελλάδα σε κορυφαίο προορισμό, κατανοώντας πόσο καλά προετοιμασμένη είναι».

Σχολιάζοντας το αν η εξάρτηση της χώρας από τον τουρισμό ενδέχεται να μετατραπεί σε μειονέκτημα ελέω κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «έχουμε πολύ επιθετική μεταρρυθμιστική ατζέντα. Η πανδημία συνέβαλε στη διάψευση όλων όσοι πίστευαν ότι υπάρχουν εύκολες και απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, και εκείνων που θέλουν πάντα να καθιστούν άλλους υπόλογους για τις δικές τους αδυναμίες. Αυτό δε λειτουργεί όταν πρέπει να σώζεις ζωές σε καθημερινή βάση και θεωρώ πως οι πολίτες το αντιλαμβάνονται πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μοιραστείτε το: