12/08/2020
Ελλάδα | Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 - 10:51

Γεωργιάδης: «Ας κάνει μήνυση ο Παππάς στον Καλογρίτσα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε αναφορικά με την σύνδεση του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία

Την πεποίθησή του ότι ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε να προβεί σε μήνυση κατά του Χρήστου Καλογρίτσα, αν τα λεγόμενα του τελευταίου δεν ευσταθούν, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή (5/7), ο υπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που ανέφερε πως ο Καλογρίτσας κατέθεσε πως είχε λάβει δάνειο ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ κατόπιν εντολής του Παππά προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας δρόμος είναι να κάνει αμέσως μήνυση στον Καλογρίτσα, καθώς αυτό είναι μια συκοφαντία εναντίον του και τότε ο Καλογρίτσας οφείλει να παρουσιάσει τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει για να αποδείξεις τους ισχυρισμούς του. Εάν ο Παππάς δεν πάει στα δικαστήρια τον Καλογρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τον αποπέμψει. Διότι αν δεν τον αποπέμψει ενώ υπάρχει αυτή καταγγελία στο δικαστήριο, σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτού του τύπου τις πρακτικές» υπογράμμισε ο Γεωργιάδης, που ανέφερε επίσης πως «ο Παππάς έστησε τότε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μεσολαβούσε υπέρ μια εταιρείας  με συμφωνίες  κάτω από το τραπέζι που παραβιάζουν τον Νόμο, ζητώντας  να παρέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη. Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις, δε γίνεται να μην ήξερε τις κινήσεις του Παππά».

Ο υπουργός τόνισε πως «η υπόθεση του Καλογρίτσα δεν είναι μόνο πολιτικής φύσεως ζήτημα, αλλά και νομικής φύσεως». Αναφορικά με τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα, ο Άδωνις είπε πως «το ένα που απάντησε είναι ότι δικηγόρος του Καλογρίτσα είναι ο  Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος διώκεται για τη Novartis. Τι σχέση έχει η παράνομη δίωξη για δωροδοκία του Λοβέρδου από την Τουλουπάκη για τη Novartis με την αυτοτελή αυτή υπόθεση, όπου ο Καλογρίτσας καταγγέλλει στο δικαστήριο ότι τα τρία εκατομμύρια του τα έδωσε ο Παππάς μέσω μιας εταιρείας για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες.  Η δεύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς κόψαμε τον Καλογρίτσα γιατί δεν πλήρωσε τα λεφτά».

Μοιραστείτε το: