10/08/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 - 12:26

Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ κορωνοϊού

Μετά από ελέγχους που έγιναν στα αεροδρόμια

Ευχάριστα ήταν τα νέα αναφορικά με τα αποτελέσματα των τεστ για τον κορωνοϊό που έγιναν την Τετάρτη (1/7) στα αεροδρόμια.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (2/7) βγήκαν και τα αποτελέσματα για τα πρώτα 250 τεστ από το Ηράκλειο και ήταν όλα αρνητικά, ενώ εντός της ημέρας θα βγαίνουν συνεχώς αποτελέσματα από τους συνολικά 6.500 δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν σε ισάριθμους επιβάτες.

Το επιχειρησιακό σκέλος αυτής της διαδικασίας ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά για τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που συνέλεγαν τα δείγματα.

Αναφορικά με την όλη διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, αυτή γίνεται με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code, το οποίο και θα επιδεικνύουν οι ταξιδιώτες, για το αν έχουν πιθανότητες να είναι φορείς του κορωνοϊού.

Τέλος, όλοι οι ταξιδιώτες που υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό, είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελέγχου.

Μοιραστείτε το: