05/07/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 - 14:53

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης πουλάει ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη και ο τουρισμός σε πολύ βαθύ σκοτάδι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με άνεργη μητέρα του κλάδου από τη Ρόδο

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε τη Δευτέρα (29/6) ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τον τουρισμό.

Συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε σχετικά: «Έχω πλήρη επίγνωση ότι η κατάσταση είναι τραγική ιδίως για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, πολλοί εκ των οποίων, οι περισσότεροι ίσως, έχουν εποχική εργασία.

Είδαμε τις προηγούμενες μέρες τον κ. Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων».

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε περιστατικό με λιποθυμία ενός 9χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, η μητέρα του οποίου εργαζόταν στον χώρο του τουρισμού κι έχει πληγεί καίρια οικονομικά, όντας άνεργη πλέον.

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους που έχουν να πάρουν εισόδημα από τον περασμένο Οκτώβριο και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν είτε με 800 ευρώ το τρίμηνο είτε με ένα επίδομα ανεργίας, αλλά και πολλοί και χωρίς αυτό, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που είναι αόρατοι από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τη Δευτέρα τόσο με την εν λόγω μητέρα όσο και με τη γιαγιά του παιδιού και σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: «Μου δόθηκε η ευκαιρία να τους πω αυτό που θέλω να μοιραστώ με κάθε εργαζόμενο αυτές τις δύσκολες ώρες. Πως δεν είναι μόνες τους. Πως δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπή.

Αντίθετα, η μόνη που πρέπει να ντρέπεται είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που άφησε χιλιάδες ανθρώπους για τρεις ολόκληρους μήνες να ζήσουν με μόλις 800 ευρώ και δεν έλαβε καμία μέριμνα για τους εποχικά εργαζόμενους.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με κάθε εργαζόμενο για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της εργασίας και το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που καλύπτει και τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, αποτελούν ζωτικής σημασίας επιλογές για την κοινωνία».

Μοιραστείτε το: