05/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 - 14:22

Αντιδρούν μαζικά οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου στην πιθανή απόσυρση για το Conference League

Θεωρούν ανεξήγητη τη στάση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ Αλέξη Δέδε και καλούν να μην ακυρωθεί η υποψηφιότητα

Δυνατή φωνή και ενωμένη… Σύσσωμοι οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου αντιδρούν στο ενδεχόμενο που πλανάται τα τελευταία 24ωρα και θέλει την ΕΠΟ να σκοπεύει να αποσύρει την υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League το 2022 ή 2023 στην πόλη.

Μάλιστα, όλοι οι παραγωγικοί φορείς της πρωτεύουσας της Κρήτης εξέδωσαν κοινό Δελτίο Τύπου, όπου εκφράζουν την αντίθεσή τους, επισημαίνουν ότι η στάση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αλέξη Δέδε (ΦΩΤΟ) είναι ανεξήγητη και καλούν να μην ακυρωθεί η υποψηφιότητα, η οποία προφανώς πάει να γίνει ως… αντίποινα της κόντρας ΕΠΟ και ΑΕΚ με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου τη Δευτέρα (29/6) αναφέρει τα ακόλουθα: «Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε, για πιθανή απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου από την διεκδίκηση του τελικού UEFA Conference League για το 2022 ή 2023.

Όλοι εμείς, οι παραγωγικοί φορείς, συνεργαστήκαμε στενά από τον περασμένο Δεκέμβριο με την Ομάδα Εργασίας κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας και τον κ. Δέδε που ήταν ο επικεφαλής της.

Μια συνεργασία εποικοδομητική και συνεχής, ώστε το Παγκρήτιο Στάδιο, η πόλη του Ηρακλείου και ολόκληρη η Κρήτη να αποδείξουν ότι πληρούν όλες εκείνες τις απαιτητικές προϋποθέσεις, που ορθά θέτει η UEFA, για τις μετακινήσεις, τις διαμονές, την ασφάλεια, τη διατροφή, την υγεία κ.λπ. Και τα καταφέραμε!

Επενδύσαμε χρόνο και πατριωτική διάθεση, εργαστήκαμε με συνέπεια και καλή πίστη, ξεπεράσαμε εμπόδια και εναρμονιστήκαμε στα ‘‘θέλω’’ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, προκειμένου ο φάκελος υποψηφιότητας να είναι πλήρης. Και ήταν, όπως μας είπαν!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την μεταστροφή και τις δηλώσεις του κ. Δέδε. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η ΕΠΟ, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, κάποια εύλογη αιτία, σκοπεύει να αποσύρει την υποψηφιότητα της πόλης μας.

Μια απόσυρση που θα προκαλέσει τεράστια βλάβη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Και όχι μόνο σ’ αυτή, αλλά και στις εθνικές προσπάθειες για ενίσχυση του τουρισμού, της οικονομίας, για προβολή της χώρας μας σ’ όλο τον κόσμο.

Καλούμε τον κ. Δέδε και την ΕΠΟ να μην προχωρήσουν στην αιφνίδια και αδικαιολόγητη απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του τελικού UEFA Conference League για το 2022 ή 2023.

Διοργάνωση πνοής και ανάτασης για την πόλη, τον νομό, το νησί της Κρήτης, την Ελλάδα όλη.

Και ειδικά τώρα που είμαστε στη τελική φάση αξιολόγησης και μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων χωρών έμεινε η Ελλάδα και η Αλβανία.

Ανεξήγητη η στάση του κ. Δέδε και της ΕΠΟ για όλους εμάς που επιμένουμε να βλέπουμε την Ελλάδα ως τόπο δημιουργικό και παραγωγικό.

Επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματός μας, για τη ζημιά που θα προκύψει, αν τυχόν προχωρήσει η αναίτια απόσυρση της υποψηφιότητας.

Οι Παραγωγικοί Φορείς

*Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου

*Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου

*Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

*Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

*Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

*Σύλλογος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου

*Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου

*Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νομού Ηρακλείου

*Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Νόμου Ηρακλείου (ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ)

* Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκίνητων & Δίκυκλων».

Μοιραστείτε το: