11/07/2020
Ελλάδα | Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 - 20:54

Oι επιβάτες των διεθνών πτήσεων θα συμπληρώνουν φόρμα εντοπισμού τους

Η ενημέρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το μέτρο κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού

Η απελευθέρωση των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας μας θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων θα πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά μια φόρμα, τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in.

Αυτό γνωστοποίησε το Σάββατο (27/6) η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με τη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) να αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία των πολιτών και την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και θα ισχύει από σήμερα έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, και προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF). Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr.

Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο».

Μοιραστείτε το: