11/07/2020
ΓΓΑ | Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 - 22:40

Επίθεση από ΕΟΕ σε Αυγενάκη, ψύχραιμη απάντηση από το υφυπουργείο Αθλητισμού

Ανοίκεια αντιμετώπιση σε Κολυμπάδη, λέει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή * Υλοποιήστε τις δεσμεύσεις σας, το μήνυμα του πολιτικού προϊσταμένου των σπορ

Διαταράχθηκαν οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Την Πέμπτη (25/6) η ΕΟΕ επιτέθηκε στον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ με βέλη για ανοίκεια αντιμετώπιση προς τον γενικό της γραμματέα Μανώλη Κολυμπάδη σχετικά με συνάντηση που είχε εκείνος την Τετάρτη (24/6) με τον Λ. Αυγενάκη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην έκτακτη συνεδρίαση της, της 25ης Ιουνίου 2020 αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αποδοκιμασία της, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της, για την ανεξήγητα ανοίκεια αντιμετώπιση της οποίας έτυχε κατά τη χθεσινή συνάντηση τους, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης εκ μέρους του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η στάση του πολιτικού προϊσταμένου του Ελληνικού Αθλητισμού προς το πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Ελληνικού Αθλητισμού, είναι αδικαιολόγητη και προσβάλλει στο σύνολο της, την ΕΟΕ, όλα τα μέλη της και την Ελληνική Αθλητική οικογένεια, τους οποίους ο Γενικός Γραμματέας εκπροσωπούσε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Ελληνικό Αθλητισμό, ελπίζουμε ότι ο κύριος Υφυπουργός θα συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες ατυχείς συμπεριφορές δεν συνεισφέρουν θετικά στην αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις, με ενότητα και καλή συνεργασία».

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού, πάντως, ήταν ψύχραιμη η απάντηση, καλώντας την ΕΟΕ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού υπομονετικά περιμένει, ακόμα και τώρα, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΟΕ. Δηλαδή:

- Η αποστολή της λίστας, όπως η ΕΟΕ πρότεινε, των ενεργών σωματείων όλων των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, προκειμένου να γίνει η διασταύρωσή τους με εκείνα που εγγράφονται στο “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων” και

- Οι αναλυτικές προτάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής περί του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών στις Ομοσπονδίες, εν όψει της διαβούλευσης του υπό κατάθεση αθλητικού νομοσχεδίου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις...», αναφέρεται στη θέση του υφυπουργείου.

Μοιραστείτε το: