11/07/2020
Άλλα αθλήματα | Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 - 22:30

Επιστολή σε Μητσοτάκη έστειλε η Εθνική ομάδα στίβου

Εκφράζεται η ανησυχία για τις περικοπές στην επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ

Mεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου σχετικά με τα χρήματα που δίνει το κράτος, με τα μέλη της Εθνικής ομάδας να στέλνουν σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Μαρία Μπελιμπασάκη, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστας Φιλιππίδης και Κώστας Δουβαλίδης είναι μερικοί απ' αυτούς που υπέγραψαν την επιστολή, εκφράζοντας την ανησυχία τους λόγω των περικοπών στην επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ.

Στη σχετική ενημέρωση της Ομοσπονδίας την Πέμπτη (25/6) αναφέρονται τα εξής: «Επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλαν τα μέλη της Εθνικής ομάδας, προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα με αφορμή τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιών, λίγους μόλις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και σε μια χρονιά, όπου η Πανδημία έχει πλήξει και τη δική τους προσπάθεια.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε από κορυφαία μέλη της Εθνικής μας ομάδας κι έγινε αποδεκτή από μεγάλη μερίδα αθλητών, αθλητριών και προπονητών. Το κείμενο προς τον Πρωθυπουργό της χώρας υπέγραψαν κορυφαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Βούλα Παπαχρήστου, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Κώστας Δουβαλίδης και πολλοί άλλοι. Οι αθλητές στην επιστολή τους στάθηκαν και στα προβλήματα των αθλητικών υποδομών, η κατάσταση των οποίων αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθειά τους.

“Στην επιστολή εκφράζεται η έντονη ανησυχία μας σχετικά με τη μείωση της επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία, καθώς και το γεγονός ότι στην αγωνιστική χρονιά που βρίσκεται μπροστά μας έχουμε ανάγκη από μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της προετοιμασίας μας ενόψει των επικείμενων σημαντικών διεθνών διοργανώσεων”, σχολίασε η Μαρία Μπελιμπασάκη για την πρωτοβουλία, που πάρθηκε μετά από συνάντηση που είχαν τα μέλη της εθνικής ομάδας».

Μοιραστείτε το: