21/10/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 - 23:26

Το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης ανανεώθηκε με έργα τέχνης και εντυπωσιάζει (pics)

Οι δημιουργοί επιλέγησαν από μια αρχική ομάδα 25 καλλιτεχνών από 11 χώρες

Τέσσερα site-specific έργα τέχνης κοσμούν εδώ και λίγο καιρό το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέα Υόρκης, σηματοδοτώντας την επιστροφή στους γνωστούς ρυθμούς της μητρόπολης μετά το lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα έργα των Sarah Zee, Laura Owens, Sabine Hornig και Jeppe Hein - οι δημιουργοί επιλέγησαν από μια αρχική ομάδα 25 καλλιτεχνών από 11 χώρες - παραγγέλθηκαν από το LaGuardia Gateway Partners και το Public Art Fund.

Μεταξύ των έργων είναι και το «Shorter than the Day» - αναφορά στο ποίημα της Έμιλι Ντίκινσον «Because I could not stop for Death» - που είναι ένα γλυπτό βάρους πέντε τόνων και κρεμάστηκε από την οροφή ενός αίθριου στο Terminal B του αεροδρομίου. Στη σφαιρική κατασκευή, η με έδρα τη Νέα Υόρκη Sarah Zee αιχμαλωτίζει τη λαμπρότητα της ατμόσφαιρας: το έργο αλλάζει από φωτεινό γαλάζιο πρωινό σε ένα ζωηρόχρωμο δειλινό και στις πλούσιες αποχρώσεις της νύχτας, μέσα από σχεδόν 1.000 φωτογραφίες του ουρανού. Φωτογραφίες οι οποίες έχουν πιαστεί με κλιπ στον αλουμινένιο και χαλύβδινο σκελετό και αποκαλύπτονται καθώς ο θεατής περιφέρεται γύρω από το γλυπτό.

Σε φόντο γαλάζιου ουρανού υπάρχουν συνολικά 80 εικόνες ταυτόσημες με τη Νέα Υόρκη, όπως ένα κομμάτι πίτσα, το Άγαλμα της Ελευθερίας και η κάρτα για το μετρό.

Μοιραστείτε το: