26/10/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 - 22:01

Η Αθήνα εκπέμπει από την Τεχνόπολη στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Πόλεις από την Ελλάδα και την Ευρώπη παρουσιάζουν έναν μουσικό μαραθώνιο 10 ωρών που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για 21η συνεχόμενη χρονιά, σε πείσμα των καιρών, αυτή τη φορά μέσω διαδικτύου.

Συνολικά 26 πόλεις από την Ελλάδα και, για πρώτη φορά, 12 πόλεις της Ευρώπης (Αθήνα, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κρακοβία, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Λιουμπλιάνα, Λισσαβόνα, Πράγα και Σκόπια) ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν έναν μουσικό μαραθώνιο 10 ωρών που θα μεταδοθεί ζωντανά σε multicast.

Ζωντανές ή μαγνητοσκοπημένες συναυλίες - από κλασική, jazz, παραδοσιακή μέχρι pop, rock και funk - μας μεταφέρουν στα πιο εμβληματικά μα και… απρόσμενα σημεία ολόκληρης της γηραιάς ηπείρου. Από τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ή τη βίλα του Άγγελου Σικελιανού στη Συκιά Κορινθίας και τα ιστορικά σοκάκια της Ξάνθης, τη σκυτάλη παίρνουν οι ρεμπέτες του ναυπηγείου Ταρσανάς στη Σύρο. Μέσα από την online αυτή μουσική γιορτή, θα γίνει ακόμα ένα πέρασμα από την κοιλάδα του Αχελώου ως τη γέφυρα Cobblers της Λιουμπλιάνα, από τη λίμνη Κρεμαστών στα Άγραφα ως την ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Βερολίνο, από τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου ως το πλωτό θέατρο της Βουδαπέστης, κι από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι στα μουσικά στενά της Λισσαβόνας και τους κήπους του Μάντσεστερ, ενώ η κατάληξη θα είναι ένα μοναδικό πάρτι σε μια ταράτσα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αθήνα, στις 21 Ιουνίου, ολοκληρώνοντας την 2η Athens Music Week, εκπέμπει από τα 30 μέτρα ύψος και το Παρατηρητήριο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, ένα ιστορικό τοπόσημο με θέα 360 μοιρών. Εκεί θα βρεθούν - ενώ οι υπόλοιποι θα τα ακούν διαδικτυακά - τρία ξεχωριστά σχήματα για να παρουσιάσουν ό,τι πιο φρέσκο έχει να επιδείξει η αθηναϊκή σκηνή. Το κοινό θα απολαύσει το urban κουαρτέτο των Tfatfy και τα eastern jazz/funk μονοπάτια στα οποία περιπλανιέται, την παραγωγό και vocalist Mica Eio μαζί με τον μοναδικό ήχο της, αλλά και τη world jazz performer Αγγελική Τουμπανάκη (ΦΩΤΟ) με το πολυσυλλετικό project της CrossOvers.

Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν από τα ψηφιακά κανάλια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Οι λεπτομέρειες για την έναρξη της ζωντανής μετάδοσης και για όλο το Πρόγραμμα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Μοιραστείτε το: