29/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 - 18:16

Απαραίτητη η επέμβαση της ΕΠΟ για συμφωνία στο -20% στα συμβόλαια της SL2

Ο ΠΣΑΠ όπως και στην περίπτωση της SL1 αποφάσισε οι παίκτες να διαπραγματεύονται μόνοι τους τις μειώσεις ελέω κορωνοϊού και έτσι μόνο η Ομοσπονδία μπορεί να διασφαλίσει μια δίκαιη λύση, σύμφωνα με την κατεύθυνση ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ

Τα οικονομικά προβλήματα στη Σούπερ Λίγκα 2 είναι πολλά, με τον κορωνοϊό και την αγωνιστική απραξία, που ακολούθησε η κατάσταση σε πολλές ομάδες έγινε ακόμα χειρότερη… Η διοργανώτρια μαζί με ειδική επιτροπή είχε κάνει επαφές με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για το θέμα των μειώσεων ελέω της πανδημίας, αλλά παρά την αρχική διάθεση να βρεθεί κεντρική λύση το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών αποφάσισε να ακολουθηθεί η ίδια τακτική με τη Σούπερ Λίγκα 1.

Έτσι οι ποδοσφαιριστές ξεχωριστά σε κάθε ομάδα θα μιλούν για το τι θα γίνει με το… κούρεμα των απολαβών τους στο διάστημα της καραντίνας και της αναστολής.

Σε κάθε ΠΑΕ όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές και στη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν χαοτικές αντιθέσεις… Άλλου παίκτες εμφανίζονται αδιάλλακτοι, αλλού πάλι ιδιοκτήτες απλά δεν πληρώνουν τίποτα από συμβόλαια!

Η μόνη λύση ως εκ τούτου είναι η παρέμβαση της ΕΠΟ, η οποία κρίνεται απαραίτητη. Κι αυτό διότι η Ομοσπονδία είναι η μόνη, που μπορεί από τον θεσμικό της ρόλο να δώσει δίκαιη - βιώσιμη λύση για μειώσεις στο 20% επί των συμβολαίων, όπως αναφέρει δηλαδή και η κατεύθυνση ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ όταν υπάρχει πρόβλημα.

Και πραγματικά μόνο έτσι θα υπάρξει σωτηρία, αφού σε αντίθετη περίπτωση στο τέλος χαμένοι θα βγουν οι μόνο ποδοσφαιριστές από τις ΠΑΕ, που είτε θα επικαλούνται καταστροφή ή όντως θα… βαρέσουν διάλυση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μοιραστείτε το: