09/07/2020
ΓΓΑ | Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 - 18:35

Μαυρωτάς: «Να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στις ασφαλείς και τις ρεαλιστικές λύσεις...»

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού σχετικά με την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες

Για όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό τοποθετήθηκε το Σάββατο (6/6) ο Γιώργος Μαυρωτάς, για να αναφερθεί βέβαια και στο πότε θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις εξέδρες κι ενώ ξεκινά και πάλι η δράση στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα οι προτάσεις για να γυρίσει ο κόσμος στις κερκίδες, υπογραμμίζοντας ότι είναι «πολύ “στεγνό” το συναίσθημα όταν παίζεις σε άδειες κερκίδες. Είναι να σαν να είσαι σε μια λίγο πιο επίσημη προπόνηση, ωστόσο πάνω από όλα πρέπει να έχουμε την ασφάλεια των αθλητών και γενικότερα της κοινωνίας.

Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις ασφαλείς και τις ρεαλιστικές λύσεις. Τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί και όσο μπορούμε θα χαλαρώνουμε».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη σεζόν, ο Γ. Μαυρωτάς δήλωσε ότι από την πλευρά της υγειονομικής επιτροπής και της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υπάρχει ένα πρώτο «πράσινο φως» υπό προϋποθέσεις, ώστε από τον Σεπτέμβριο να υπάρχουν σε ένα ποσοστό φίλαθλοι στις εξέδρες, πάντα βέβαια με τη γενικότερη πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο γγΑ επισήμανε ότι είναι μια θετική εξέλιξη η επανέναρξη του πρωταθλήματος και σιγά σιγά οι ομάδες θα βρίσκουν τον ρυθμό τους, ενώ πρέπει να δοθεί μια «πίστωση χρόνου» στους ποδοσφαιριστές ως προς τις επιδόσεις τους.

Για το θέμα της μειωμένης χρηματοδότησης που έλαβαν οι αθλητικές Ομοσπονδίες, σημείωσε ότι τα ποσοστά κατανομής ήταν ήδη γνωστά στους ιθύνοντες των Ομοσπονδιών από τον Φεβρουάριο, πάντα με βάση το πρόγραμμα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ». «Δεν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς οι Ομοσπονδίες γλυτώνουν φέτος και τα έξοδα των ταξιδιών σε διοργανώσεις του εξωτερικού», ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, για το ξέσπασμα του Λευτέρη Πετρούνια τις προηγούμενες μέρες σχετικά με το θέμα που προέκυψε στις εγκατάστασεις του Αγίου Κοσμά από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή, ο Γ. Μαυρωτάς παραδέχθηκε ότι οι εγκαταστάσεις είναι «γερασμένες», αλλά εξαιτίας της επικείμενης μεταφοράς στο Ελληνικό δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκτεταταμένες βελτιωτικές ανακατασκευές, παρά μόνο στοχευμένες διορθωτικές ενέργειες. «Η νεροποντή μας πρόλαβε, αλλά η αντίδραση ήταν ταχύτατη από τη διοίκηση», σχολίασε.

Τέλος, μίλησε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους πόρους του και ανέλυσε το ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων που δημιουργείται, ώστε να ενισχυθούν με κριτήρια και όχι με οριζόντιο τρόπο τα ερασιτεχνικά σωματεία. «Αυτή ήταν και οδηγία του πρωθυπουργού, ώστε να μην νεκρώσουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία τα βασικά κύτταρα του αθλητισμού, που αποτελούν τη βάση της αθλητικής πυραμίδας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Μοιραστείτε το: