09/07/2020
Ελλάδα | Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 - 17:58

Χρυσοχοΐδης: «Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα...»

Έστειλε μήνυμα από το Ηράκλειο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Οι βεντέτες και τα φονικά δεν έχουν σταματήσει στην Κρήτη και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε το Σάββατο (6/6) από το Ηράκλειο ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος σε αυτά τα φαινόμενα βίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η λεβεντιά δεν είναι βεντέτα και ανέφερε σχετικά: «Βρισκόμαστε εδώ διότι θέλουμε να στείλουμε μήνυμα που αφορά όλα εκείνα τα περιστατικά και τα φαινόμενα που αντιλαμβάνονται ορισμένοι σε κάποιες περιοχές ότι το κράτος δεν είναι παρών. Κάνουν λάθος. Η δημοκρατία έχει νόμους. Η ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται και στο εξής με τον απόλυτα αυστηρό τρόπο, μέσα από την ανασύνταξη των επιχειρησιακών μας δυνάμεων με σχέδια επιχειρησιακά τα οποία θα εφαρμοστούν προς κάθε κατεύθυνση.

Ο ελληνικός λαός και ο λαός της Κρήτης έχουν ανάγκη από κοινωνική ειρήνη. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι. Θέλουν να δημιουργούν και να προκόβουν καθημερινά και να υπάρχει ασφάλεια. Την ασφάλεια αυτή καθορίζει και εξασφαλίζει η Ελληνική Αστυνομία, οι άνδρες και οι γυναίκες της και τα επιχειρησιακά της σχέδια.

Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων. Όμως ταυτόχρονα απαιτείται και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών αρχόντων και πολιτικών έτσι ώστε να υπάρξει μια νέα αντίληψη στα πράγματα. Διότι δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε, δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα. Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής. Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών μας δυνάμεων. Θα εποπτεύσω εγώ προσωπικά και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τις επόμενες ημέρες την παρουσία και την προσθήκη των αστυνομικών δυνάμεων, την ανασύνταξη των σχεδίων και το τελικό αποτέλεσμα».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης είχε επαφές με τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης, εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων, ενώ συνάντησε τον περιφερειάρχη και δημάρχους του νησιού, ενημερώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί και πάλι την Κρήτη προκειμένου όσα ανακοίνωσε να δει ότι έγιναν πράξη στις περιοχές που εμφανίζουν αυτά τα φαινόμενα και στις οποίες θα προστεθούν νέες αστυνομικές δυνάμεις και νέα επιχειρησιακά σχέδια.

Μοιραστείτε το: