30/09/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 - 19:47

Παράταση για την αδειοδοτηση στη SL2 και μικρότερες ποινές

Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η διακοπή του πρωταθλήματος της Football League λόγω του κορωνοϊού

Με μία σημαντική εξέλιξη για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (5/6) το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έκανε δεκτές τις προτάσεις της Ένωσης SL2 - FL, δια του προέδρου της Λεωνίδα Λεουτσάκου για ευνοϊκότερους όρους σχετικά με την αδειοδότηση.

Συγκεκριμένα δόθηκε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εν όψει της επικείμενης διαδικασίας αδειοδότησης.

Επίσης αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που μία ομάδα δεν καταφέρει να αδειοδοτηθεί θα πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ από 20.000 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Θα μπορεί παράλληλα να κάνει μεταγραφές και πιο εύκολα. Και αυτό διότι θα έχει το δικαίωμα να κάνει δικούς της ξένους παίκτες μέχρι κάτω των 23 ετών και Έλληνες μέχρι κάτω των 25 (μέχρι πρότινος το όριο και για τους γηγενείς ήταν στα 25 χρόνια).

Από εκεί και πέρα, εγκρίθηκε ομόφωνα και η απόφαση της Ένωσης FL για διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι δύο αποφάσεις:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή:

Έκανε δεκτό το αίτημα της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 30 Ιουνίου 2020, ενόψει της επικείμενης διαδικασίας αδειοδότησης. Επίσης, σε περίπτωση μη αδειοδότησης αποφασίστηκε η ποινή της επιβολής προστίμου 10χ. ευρώ και του περιορισμού των μετεγγραφών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών για τους αλλοδαπούς και κάτω των 25 ετών για τους Έλληνες.

Ενέκρινε την ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β΄ Εθνικής Κατηγορίας για διακοπή του πρωταθλήματος της Football League και περαίωση αυτού».

Μοιραστείτε το: