03/12/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 - 17:40

ΕΠΟ: Αποφάσισε να λήξουν τα πάντα στις 2 Αυγούστου

Πιέζεται ασφυκτικά στις ημερομηνίες πια η SL2 που οφείλει να ακολουθήσει τη SL1... * Ορίστηκαν και επίσημα οι δεύτεροι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος

Εξελίξεις προέκυψαν αναφορικά με το πότε θα ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις όλων των πρωταθημάτων για τη σεζόν 2019/2020.

Όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή (5/6), η καταληκτική ημερομηνία είναι η Κυριακή 2 Αυγούστου.

Η ΣΛ1 είναι προγραμματισμένο να τελειώσει με πλέι οφ και πλέι άουτ στις 19 Ιουλίου και με το νέο αυτό δεδομένο θα πρέπει έτσι να ακολουθήσει και η SL2.

Από τη στιγμή όμως που στη δεύτερη κατηγορία αποφάσισαν να γίνει επανεκκίνηση με τις 2 τελευταίες αγωνιστικής της κανονικής περιόδου - ήτοι στις 29 Ιουνίου -, σημαίνει ότι το χρονοδιάγραμμα πιέζεται ασφυκτικά ώστε να βγουν οι ημερομηνίες. Και αυτό διότι μέχρι τις 2 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τόσο τα πλέι άουτ όσο και τα παιχνίδια μπαράζ ανάμεσα στον προτελευταίο της SL1 και τον δεύτερο της SL2.

Συν όλα αυτά, εξυπακούεται πως και ο τελικός του Κυπέλλου θα πρέπει να έχει διεξαχθεί.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. ορίστηκαν και οι αγώνες ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, τόσο το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ όσο και το Άρης - ΑΕΚ θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

Αναλυτικά:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή:

Ενέκρινε το περιεχόμενο και την οριστική διατύπωση των προτεινομένων τροποιήσεων του Καταστατικού, που θα τεθούν προς έγκριση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 16ης Ιουνίου 2020.

Ενέκρινε τον ορισμό της διεξαγωγής των επαναληπτικών ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, περιόδου 2019-20, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020. Ο αγώνας Άρη-ΑΕΚ θα αρχίσει στις 19.00 και ο αγώνας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στις 21.30.

Επικύρωσε τις τελικές βαθμολογίες των ομίλων της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ κατηγορίας γυναικών. Ειδικά για τον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής αποφασίστηκε η παραμονή στην κατηγορία του Ακράτητου Άνω Λιοσίων, καθώς ο προηγούμενος στην τελική κατάταξη Πανθηραϊκός αποσύρεται από το πρωτάθλημα λόγω συγχώνευσης με τη Θύελλα Καμαρίου.

Αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, η οποία -σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- θα αναλάβει τη διευθέτηση των σημαντικών θεμάτων που προκύπτουν για τα ποδοσφαιρικά σωματεία ενόψει της υλοποίησης του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων".

Όρισε την 2α Αυγούστου 2020 ως καταληκτική ημερομηνία για τη διεξαγωγή του μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της Super League 1 και της 2ης ομάδας της Super League 2, για τη συμμετοχή του νικητή στο πρωτάθλημα της Super League 1 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, 2020-21».

Μοιραστείτε το: