09/07/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 - 00:50

Ξανά σε… επιφυλακή ο Έβρος

Νέα κινητικότητα στα σύνορα το βράδυ της Τετάρτης

Σε… επιφυλακή βρίσκεται ξανά ο Έβρος καθώς το βράδυ της Τετάρτης (3/6) παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα σύνορα από την τουρκική πλευρά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του evrosonline.gr πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία, τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης, όσο και στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο, δηλαδή στην τουρκική πλευρά.

Αυτό σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000. Και όλα αυτά τη στιγμή που αρκετοί λένε ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει την κίνησή του καθώς δεν μπορεί να χωνέψει το φιάσκο της χώρας του, τρεις μήνες πριν.

Τότε που με μία -αποδεδειγμένα- συντονισμένη επιχείρηση, η Τουρκία «έσπρωξε» χιλιάδες ανθρώπους που έψαχναν μια καλύτερη ζωή, προς τη χώρα μας, με την υπόσχεση πως ο δρόμος για τα… ενδότερα της Ευρώπης θα είναι εύκολος.

Η Ελλάδα, ωστόσο, έδειξε αποφασισμένη και με οργανωμένο σχέδιο απέτρεψε τη μαζική είσοδο χιλιάδων ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα, απλά και μόνο επειδή ο Ερντογάν είχε αποφασίσει να ασκήσει ξανά πιέσεις με έναν τέτοιο τρόπο.

Την ίδια ώρα, αναφορές υπάρχουν και σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ να αναφέρει: «Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου», ενώ μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι.

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν και πάλι να εισρέουν στα σύνορα της Αδριανούπολης και με βάρκες να προσπαθούν να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

«Ομάδες 4-5 ατόμων συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους και να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα με ψαροκάικα μέσω του Έβρου, αν και εν μέρει δύσκολο», αναφέρουν επιπρόσθετα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μοιραστείτε το: